1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ESKİ KTHY ÇALIŞANLARINA DENKTAŞ’TAN SÖZ
ESKİ KTHY ÇALIŞANLARINA DENKTAŞ’TAN SÖZ

ESKİ KTHY ÇALIŞANLARINA DENKTAŞ’TAN SÖZ

Eski KTHY çalışanlarına Denktaş’tan söz

A+A-

 

2010 yılında kapatılan KTHY’nin yaklaşık 600 çalışanı, Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş tarafından alacaklarını 30 Aralık’a kadar alma sözü aldı. Kıbrıs Postası’na konuşan Hava-Sen Başkanı Buran Atakan, Denktaş’ın Maliye tarafından ödeme yapılmazsa, Şirketler Mukayitliği tarafından 30 Aralık’a kadar ödeneceği sözünü verdiğini belirtti.

2010 yılında kapatılan KTHY’nin yaklaşık 600 çalışanı alacaklarını henüz alamadı.

Tazminat fonu yanında, ihbar tazminatlarını da almak için 4 yıldır mücadele veren çalışanlar, Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş tarafından alacaklarının yaklaşık yüzde 10’una denk gelen 1 milyon 700 bin TL’nin 30 Aralık’a kadar ödeneceği sözünü aldı. Kıbrıs Postası’na konuşan Hava-Sen Başkanı Buran Atakan, çalışanların 16 milyon TL alacağı olduğunu belirterek, 1 milyon 700 bin lira tutarındaki ödemenin 30 Aralık’a kadar ödeneğini söyledi.

Atakan: “30 Aralık’a kadar ödenecek sözü aldık”

Atakan, dün Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş ile görüştüğünü söyleyerek, çalışmaların tamamlandığını belirtti. Atakan, Serdar Denktaş’ın Başbakanlık’tan kaynaklı sıkıntı olduğunu teyit etiğini, bir iki yanlış hesaplama olduğunu ve bunların düzeltildiğini söyledi.

Buran Atakan, Başbakan Yardımcısı Denktaş’ın Maliye tarafından ödeme yapılmazsa Şirketler Mukayitliği tarafından 30 Aralık’a kadar ödeneceği sözünü verdiğini belirtti. Atakan, Denktaş’ın on beş kişinin önünde bu açıklamayı yaptığını, 30 Aralık’a kadar çalışanların alacaklarının ödeneceği sözünü verdiğini dile getirdi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.