1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “ESKİ MAAŞA DÖNME SİYASİ BASKI”
“ESKİ MAAŞA DÖNME SİYASİ BASKI”

“ESKİ MAAŞA DÖNME SİYASİ BASKI”

Kamu-Sen, Kamu Görevlileri Yasası’nın aceleye getirilmeden ve ilgili sivil toplum örgütleri ile muhalefet partileriyle tartışılarak değiştirilmesi gerektiğini vurguladı.

A+A-

KAMU SEN, UBP’Yİ ZİYARET ETTİ

“ACELEYE GETİRİLMEDEN ORTAK AKILLA HAZIRLANMALI”

ÖZGÜRGÜN: “REFORM MU, YOKSA DAHA ÇOK SIKINTI MI YARATACAK…”

“DOWNER MİSYONUNU TAMAMLADI”

Kamu-Sen, Kamu Görevlileri Yasası’nın aceleye getirilmeden ve ilgili sivil toplum örgütleri ile muhalefet partileriyle tartışılarak değiştirilmesi gerektiğini vurguladı.

Bu amaçla Meclis’te temsil edilen siyasi partilere ziyaretler başlatan Kamu-Sen, ilk ziyaretini Ulusal Birlik Partisi’ne yaptı.

Kamu-Sen Başkanı Mehmet Özkardaş ziyarette, UBP’nin ana muhalefet olarak üzerine düşeni yapmasını beklediklerini söyledi.

“DIŞTAN BÜROKRAT ATAMASI PARTİZANLIK”

Taslağın aceleye getirilmesi ve sendikaların görüşü alınmadan meclise havale edilmesi halinde bu taslağa onay vermeyeceklerini belirten Özkardaş, dayatmayla karşılaşsalar da gereken yasal tepkiyi ortaya koyacaklarını vurguladı.

Taslağın kamuyu daha verimli ve siyasi müdahaleden arınmış hale getirmek yerine, siyasi beklentiler içeren müdahaleler öngördüğünü savunan Özkardaş, taslakta beğenmedikleri unsurları ayrıntılı bir şekilde sıraladı.

“ESKİ MAAŞA DÖNME SİYASİ BASKI”

Üst Kademe Yöneticileri dahil şube amirlikleri ve üniversite mezuniyeti gerektiren hizmet sınıflarının tüm derecelerine  kamu görevi dışından bürokratların yer almasının öngörülmesinin partizanlığa işaret olduğunu ileri süren Özkardaş, “Üst kademe yöneticilerinin iki yıl üst üste olumsuz performans almaları halinde eski maaşlarıyla eski görevlerine dönmelerine” ilişkin maddeyi ise “siyasi baskı ve siyasilerin istediklerini yaptırma arzusu”  olarak niteledi.

“ZORUNLU YAŞ 60’DAN 65’E…”

Yasa taslağında, kamuya girenlerin durumlarıyla ilgili hiçbir düzenleme yer almamasını da eleştiren Özkardaş, öngörülen barem sistemini, eğitim ve öğrenime verilen kademe ilerlemelerinin  ortadan kaldırılmasını da benimsemediklerini kaydetti.

Özkardaş, zorunlu emeklilik yaşının 60’tan 65’e çıkartılmasını öngören düzenlemenin de “gençlerin önünü keseceğini” dile getirdi.

BATIK BANKALARDAN KTHY’YE…

Kıbrıs sorunu konusunda hızlı ve baş döndürücü gelişmeler yaşandığını da dile getiren Özkardaş, Kıbrıs’ta bir çözüme daha yakın olunduğu hissi yaratıldığını söyledi ve Kıbrıslı Türkler kadar Rumların da çözüme ihtiyacı olduğunu belirtti.

Özkardaş, batık bankalardan merkez bankasına aktarılan para kullanılarak KTHY çalışanlarının mağduriyetinin giderilebileceğini, alacaklarının ödenebileceğini  belirtti ve TC Büyükelçiliği’nin buna olur verdiğini iddia etti.

Özkardaş, hazırladıkları dosyayı Özgürgün’e sundu.

ÖZGÜRGÜN: “ACELEYE GETİRİLMEMESİ GEREKİR”

UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün de, kamu reformu konusunda sendikaların sıkıntıları ve endişeleri olduğunu kaydetti.

Özgürgün,  “Bu bir reform mu yoksa daha çok sıkıntı mı yaratacak” konusunun iyice irdelenmesi, tartışılması, aceleye getirilmemesi gerektiğini belirtti.

Özgürgün, yasanın sivil toplum örgütlerinin tepkileri doğrultusunda hazırlanması gerektiğini belirtti.

Hükümete yönelik eleştirilerde de bulunan Özgürgün, kamu reformuna partizanlık yansıması durumunda anamuhalefet olarak karşı olduklarını kaydetti.

Özgürgün ayrıca, KTHY mağdurları için kendi dönemlerinde bir çalışma başlatıldığını da anımsatarak, yeni hükümetin bu çalışmaları sürdürmesini ve mağduriyetlerin giderilmesini istedi.

DOWNER MİSYONUNU TAMAMLADI

Özgürgün, Kıbrıs konusunda kalıcı ve yaşayabilir bir barışı desteklediklerini de dile getirerek, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun müzakereciliği ikinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’ın kaldığı yerden devralmasına karşın, Rum tarafının bundan kaçındığını söyledi.

Özgürgün, taraflar arasında çifte standart uygulandığını da vurgulayarak, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Aleksander Downer’in Kıbrıs’taki misyonunu tamamladığı görüşünü dile getirdi.

TAK

 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.