1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ESKİ MİLLETVEKİLİ SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
ESKİ MİLLETVEKİLİ SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

ESKİ MİLLETVEKİLİ SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

ESKİ MİLLETVEKİLİ SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

A+A-

AKMAN İÇİN CUMHURİYET MECLİSİ’NDE TÖREN DÜZENLENDİ

Dün vefat eden eski milletvekili Dr. Haluk Avni Akman bugün son yolculuğuna uğurlanıyor.

Akman için bugün sabah saat 11.00’de Cumhuriyet Meclisi’nde resmi cenaze töreni düzenlendi.

Törende, Akman’ın huzurunda bir dakikalık saygı duruşu gerçekleştirildi, konuşmanın ardından da saygı geçişi yapıldı.

Cumhuriyet Meclisi bahçesinde yer alan törene, Akman’ın ailesinin yanı sıra Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Başbakan Ömer Kalyoncu, 3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Türkiye Büyükelçisi Derya Kanbay, Ana Muhalefet DP UG Genel Başkanı Serdar Denktaş, bakanlar, milletvekilleri, eski milletvekilleri, arkadaşları ve sevenleri katıldı. 

Akman, Cumhuriyet Meclisi’nde yapılan resmi cenaze töreninin ardından İsmail Safa Camii’nde kılınacak öğle namazından sonra Lefkoşa Mezarlığı'na defnedilecek.

SİBER: "ZOR YILLARDA HALKININ SESİ OLDU"

Meclis Başkanı Sibel Siber törende yaptığı konuşmada, bir değerli büyüğü daha bugün sonsuzluğa uğurladıklarını ifade ederek, Akman’ın o zor yıllarda sadece hastalarına değil toplumsal duyarlılıkla halkını temsil ettiğini ve halkının sesi olduğunu kaydetti.

Siber, çocukluk anılarında Akman’ın yerinin bulunduğunu, O’nun, aile doktorları olduğunu belirterek, anılarını anlattı ve Akman’ın zor şartlarda olsa da her zaman sevecen duruşuyla halkına en iyi sağlık hizmetini verdiğini dile getirdi.

O dönemin insanlarının zor koşullarda yaşadığını, eğitim aldığını ve ülkeye halkına emek verdiğini işaret eden Siber, Akman’ın da geride bıraktığı emek ve değerlerin her zaman yaşayacağını kaydetti ve Akman’a Allahtan rahmet, ailesine başsağlığı diledi.

Konuşmaların ardından başta Cumhurbaşkanı Akıncı olmak üzere tüm yetkililer, aileye başsağlığı dileğinde bulundu ve tören tamamlandı.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.