1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ESKİ OTOBÜSÜN PLAKA VE ŞASE NUMARASIYLA KKTC’DE...
ESKİ OTOBÜSÜN PLAKA VE ŞASE NUMARASIYLA KKTC’DE...

ESKİ OTOBÜSÜN PLAKA VE ŞASE NUMARASIYLA KKTC’DE...

Durumun gümrükte ortaya çıkmaması için

A+A-

Eskisi gidiyor, yenisi geliyor

Türkiye’ye kasa değişimi için gönderilen eski model otobüsler, yeni model otobüslerle değiştirilerek ESKİ OTOBÜSÜN PLAKA VE ŞASE NUMARASIYLA KKTC’YE getirilmeye çalışılıyor

PLAKA VE ŞASE NUMARALARI DEĞİŞİYOR:  Türkiye’ye kasa değişimi için eski model olarak gönderilen otobüsler, yeni model otobüslerle değiştirilip aynı otobüs gibi adaya getirilmek isteniyor. Durumun gümrükte ortaya çıkmaması için de yeni model otobüse eski otobüsün plakası ve şase numarası takılıyor.

güvenilir kaynaklardan edindiği bilgiye göre Türkiye’de yeni model bir otobüsle değiştirilip adaya getirilmeye çalışıldığı şüphelenilen iki otobüse polis tarafından el konulduğu öğrenildi. Polis ve Gümrük, Rüsumat Dairesi konuyla ilgili araştırma başlattı

SIKI DENETİM BAŞLATILDI: Gümrük ve Rüsumat Dairesi Müdürü Mustafa Çobanoğlu, iki şüpheli otobüse polis tarafından el konulduğunu doğruladı. Çobanoğlu bu konuda sıkı denetimler başladığına işaret ederek kaçakçılık yapmaya çalışan kimsenin gözünün yaşına bakılmayacağının mesajını verdi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC)’nde araba kaçakçılığından sonra otobüs kaçakçılığı da başladı. Türkiye’ye kasa değişimi için gönderilen eski model otobüsler, yeni model otobüslerle değiştirilerek aynı otobüsmüş gibi KKTC’ye geri getirilmeye çalışılıyor.
Değiştirilen otobüslerin gümrükte fark edilmemesi için de yeni alınan otobüsün plakası ve şase numarası ile eski otobüsün plakası ve şase numarası değiştiriliyor.

Amaç vergi ödememek…
Yeni model olarak Türkiye’den alınan otobüs eski otobüsün plakası ve şase numarasıyla ülkeye getirilmeye çalışılıyor. Böylece adaya getirilen yeni otobüsün kasa değişimine giden otobüs gibi gösterilmesiyle de vergi ve gümrük ödememek planlanıyor.

Kaçakçılık şu şekilde yapılıyor
Eski model bir otobüs kasa değişimi için Türkiye’ye gönderiliyor. Türkiye’den de yeni model bir otobüs satın alınıyor. Türkiye’den satın alınan otobüsle KKTC’den gönderilen otobüsün plakası ve şase numarası değiştiriliyor. Aracın motoru ise bozulup değiştirilmiş gibi gösteriliyor. Böylece KKTC’ye eski otobüsün plakası ve şase numarasıyla yeni model otobüs gelirken eski model otobüs ise Türkiye’de bırakılıyor.

İki otobüse el konuldu…
Güvenilir kaynaklardan edindiği bilgiye göre, kasa değişimi için Türkiye’ye gönderilen ve yeni model otobüsle değiştirilip adaya geri getirildiğinden şüphelenilen iki otobüse önceki gün polis tarafında el konulduğu öğrenildi.  Olayla ilgili polis soruşturması devam ediyor.


Gümrük ve Rüsumat Dairesi devrede
Gümrük ve Rüsumat Dairesi ise konu ile ilgili sıkı denetim başlattı. Daire müdürü Mustafa Çobanoğlu, Türkiye’ye kasa değişimi için gönderilip önceki gün değiştirilmiş bir şekilde adaya geri getirilmeye çalışılan iki otobüs olduğundan şüphelenildiğini doğruladı.

Soruşturma başlatıldı…
Çobanoğlu ayrıca bu iki otobüs ve ilgili kişiler hakkında polis soruşturması başlatıldığını açıkladı. Suçlu bulunmaları durumunda konunun yargıya taşınacağını kaydeden Çobanoğlu şu şekilde konuştu:
Şüpheli bir duruma rastladık ve otobüslere el konulup polis soruşturması başlatıldı. Bu konuda daire olarak sıkı denetim başlattık. Zaten bakanımızın da bu konuda her kim olursa olsun kaçakçılığa asla izin verilmeyecek yönünde bize talimatı var. Kesinlikle kaçakçılığa hiçbir müsamaha gösterilmeyecektir.

Birçok kaçak otobüs var iddiası…
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde şu anda kullanılan birçok otobüsün bu şekilde Türkiye’ye gönderilerek değiştirildiği iddia ediliyor.

Havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.