1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ESKİ SİYASETİN BU ÜLKEYİ GETİRDİĞİ NOKTA ORTADADIR
ESKİ SİYASETİN BU ÜLKEYİ GETİRDİĞİ NOKTA ORTADADIR

ESKİ SİYASETİN BU ÜLKEYİ GETİRDİĞİ NOKTA ORTADADIR

ESKİ SİYASETİN BU ÜLKEYİ GETİRDİĞİ NOKTA ORTADADIR

A+A-

Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olacağını açıklayan Kudret Özersay, Aydınköy ve Dörtyol’da köy toplantıları düzenleyerek halkın sorunlarını dinledi ve Cumhurbaşkanlığı konusundaki görüşlerini anlattı.

Özersay yaptığı yazılı açıklamada, bugüne değin izlenen siyaset anlayışının halkın hem kendine, hem de devletin kurumlarına olan güvenini sarstığını belirterek  “eski siyasetin bu ülkeyi getirdiği nokta ortadadır. Bugün düzgün çalışmayan bu sistemin değişmesi için bir yandan hükümeti denetleyecek ve adım atmaya zorlayacak, diğer yandansa halkın acil sorunlarının çözümü için Meclis’i harekete geçirecek bir Cumhurbaşkanı seçmeliyiz” dedi.

KKTC’nin kuruluş yıldönümü konusundaki düşüncelerini de anlatan Özersay, “31 yılda Kıbrıs’ta çözümü dışlamayacak şekilde devlete herkesin sahip çıkabilmesi için, vatandaşlarına eşit şekilde davranan, liyakat sistemine dayalı, partizanlığa müsamaha gösterilmeyen bir sistem yaratabilmeliydik” şeklinde konuştu.

Özersay, bunun için hala bir şans olduğuna dikkat çekerek “Bir yandan kapsamlı bir çözümün yaşayabilir olması diğer yandansa çözümsüzlük durumunda Kıbrıs Türkü’nün kendi kendini yönetebilmesi için devletin kurumlarının bir an önce herkese adil davranabilen ve hizmet üreten bir hale dönüştürülmesinin en yaşamsal ihtiyaç olduğunu” dile getirdi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.