1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ESKİ SÜSLER KULLANILACAK
ESKİ SÜSLER KULLANILACAK

ESKİ SÜSLER KULLANILACAK

Ekonomik sıkıntılar nedeniyle birçok belediye, yeni yıl süslemelerinde tasarrufa gidiyor

A+A-

Yeni yıl kutlamaları için kendi imkanları doğrultusunda hazırlıklar yapmaya başlayan belediyelerin birçoğu bu yıl, ekonomik sorunlar nedeniyle beldelerini eski süslerle renklendirecek.

Belediyeler, bu kararı tasarruf tedbirleri kapsamında aldı.

Ekonomi krizde olan ve çalışanlarının maaşını zar zor ödeyen Lefkoşa Türk Belediyesi ile Güzelyurt Belediyesi, bu yıl yılbaşı için bütçe ayırmadı. Bu iki belediye ve İskele Belediyesi bu yıl meydan kutlaması yapmama kararı verdi.

İskele Belediyesi, yeni yıl için sadece 5 bin TL’lik bütçe ayırırken, Girne ve Mağusa Belediyesi yeni yıl kutlamaları için yaklaşık 60’ar bin TL’lik bütçe ayırdı. Her iki belediye de halkını meydanlara davet eden bir organizasyon düzenledi.

Çakmak: Bizi affedin
Lefkoşa Türk Belediyesi Belediye Müdürü Mehmet Çakmak, belediyenin maddi durumunun bilindiğini ve bu yıl süsleme için bütçe ayırmalarının mümkün olmadığını açıkladı.

LTB’nin son yıllarda yaşadığı sıkıntılar nedeniyle, yeni yılda süsleme yapamayacakları için Lefkoşalılardan özür dileyen Çakmak,  “Lefkoşalılar bu yıllık bizi affetsinler. Şu anda toparlanma sürecindeyiz. Önümüzdeki yıllarda her şey daha güzel olacak. KTHY durumuna gelmemek için elimizden gelen her türlü gayreti yapıyoruz. Daha iyi bir Lefkoşa için tüm gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

Lefkoşalıların yeni yılını kutlayan Çakmak, görevlerinin bundan sonraki süreçte LTB’yi hak ettiği noktaya getirmek olduğunu, bunun da halkla ve iş adamlarıyla birlikte yapmanın mümkün olduğunu söyledi.

Çakmak, geçmiş yıllarda olduğu gibi büyük şirketlerin kavşaklara ve çemberlere süsleme yapmak için LTB’ye başvuranlar olduğunu ve başvurmak isteyen herkese de kapılarının açık olduğunu, yardım yapmak isteyen herkese her türlü lojistik desteği sağlayacaklarını vurguladı.

Kayalp: Havai fişek gösterisi olacak
Gazimağusa Belediye Başkanı Oktay Kayalp, yeni yıl için 50 bin TL ayırdıklarını belirtti

Kayalp, yeni yıl akşamı saat 23.00’te dünyaca ünlü Bony M grubunun Namık Kemal Meydanı’nda sahne alacağını söyledi.

Geçen yıl kullandıkları süslemelerin kullanılacağını aktaran Kayalp, sadece eksik olan süslemelerin tamamlanacağını ve saatler 00.00 olduğunda havai fişek gösteresi yapılacağını da aktardı.

Aygın: İhtiyaçlı ailelere yardım edeceğiz
Girne Belediye Başkanı Sümer Aydın, ülkemizin içinde bulunduğu sıkıntılar nedeniyle yeni yıl akşamı yerel sanatçılarla kutlama yapılacağını söyledi.

Mümkün olduğu kadar bütçeyi idareli kullanma kararı aldıklarını aktaran Aydın, yeni yıl nedeniyle evinde yiyeceği bulunmayan aileleri ve insanları tespit etmeye çalıştıklarını, yeni yıla hiç kimsenin öyle bir gecede boynu bükük girmesini istemediklerini aktardı.

Aydın, gerçekten ihtiyaçlı ailelerin Girne Belediyesi halkla ilişkilere müracaat etmesini istedi ve onlara evlerinde huzurlu bir yılbaşı geçirmelerinde yardımcı olacaklarını iletti.

Tasarruf etmek için geçmiş yıllarda kullanılan süslemeleri tekrardan kullanılacaklarını ve bu paraları da ihtiyaçlı aileler için harcayacaklarını belirten Aydın, yaklaşık 60 bin TL para harcayacaklarını açıkladı.

Özçınar: Bütçe ayırmadık  
Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da önceden kullanılan süslemelerin kullanılacağını aktardı.

Sadece ana girişlerdeki çemberlere ve belli noktalarda süsleme yapılacağını aktaran Özçınar, yeni yıl için herhangi bir bütçe ayırmadıklarını söyledi.

Orun: Ekonomik sıkıntı var
İskele Belediye Başkanı Halil Orun, geçmiş yıllardaki yeni yıl süslemelerinin meydanlara yerleştirileceğini, eksiklikler için de 5 bin TL gibi bir bütçe ayırdıklarını açıkladı.

Orun, ülkenin ve belediyelerin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılardan dolayı meydan kutlamaları yapmayacaklarını belirtti.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.