1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. EŞKIYA GİBİ EV BASIP...
EŞKIYA GİBİ EV BASIP...

EŞKIYA GİBİ EV BASIP...

7 yaşındaki kızının gözünün önünde...

A+A-

Alayköylü Hakan Karademir, 29 Ekim akşamı ailesiyle evinde otururken, kapıyı çalan bir grup sivil giyimli adam tarafından, “polise gidiyoruz” diyerek evinden alınıp önce Lefkoşa’ya sonra Mağusa Polis Müdürlüğü’ne götürüldü.

GEREKÇE SÖYLENMEDEN EVDEN ALINDIM: Alayköylü Hakan Karademir: Ailem ile birlikte evimde vakit geçirirken, kapım çalındı. Daha sonra polis olduklarını öğrendiğim sivil giyimli adamlar tarafından söylenmeden kızımın ve eşimin yanından alınarak zorla polis arabasına bindirildim. Önce Lefkoşa ardından Mağusa Polis Müdürlüğü’ne götürüldüm
SUÇUM ARABAMIN SARI OLMASI: Saatlerce poliste bekletildikten sonra mültecilere yardım suçlaması ile ilgili soruşturulacağımı öğrenince büyük şok yaşadım. Saatlerce suçlu muamelesi gördüm. Tek suçum sarı renk bir arabamın olması. Güneyden kaçıp KKTC’ye gelen mültecilere sarı renkli bir araba yardım etmiş  

 

Devrim DEMİR 


Alayköy’lü Hakan Karademir, 29 Ekim Çarşamba gecesi ailesi ile televizyon seyrederken, kapının sert bir şekilde çalınmasıyla irkildi. Kapıyı açan 7 yaşındaki kızı, “Baba kapıda adamlar var seni isterler” diyerek içeri koştu. Kapıya giden Karademir, sivil giyimli bir grup adamla karşılaştı. “Ne oluyor, kimsiniz” diye soran Karademir, “polise gidiyoruz hazırlan” yanıtıyla karşılaştı.
Hiçbir açıklama yapılmadan evinden alındı
Gerekçeye ilişkin soruduğu sorulara yanıt alamayan Karademir, saat 21.00’de eşi ve çocuğunun yanından hiçbir açıklama yapılmadan zorla alınarak bindirildiği polis arabasıyla Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne götürüldü. Karademir, Lefkoşa Polis Müdürlüğü’nde yarım saat bekletildikten sonra Gazi Mağusa Polis Müdürlüğü’ne bağlı CÖŞ ekiplerine teslim edildi ve başka bir sivil araçla Mağusa’ya doğru yola çıkarıldı.

“Hakarete uğradım”
Hakan Karademir, Mağusa Polis Müdürlüğü’ne bağlı CÖŞ ekibi tarafından Mağusa’ya götürülürken yine sorduğu soruların yanıtsız kaldığını ve yol boyunca “konuşma senin konuşma hakkın yok” gibi ifadelerle susturulduğunu zaman zaman ise kendisine hakaretlerde bulunulduğunu kaydetti.
“Ne olduğunu anlayana kadar çok korktum”
Hakan Karademir, saatlerce bekletildiği Gazimağusa Polis Müdürlüğü’nde de “Suçum ne neden buraya getirildim” şeklinde sorduğu sorulara yanıt alamadığını belirterek, “Saatler sonra yanıma başka bir polis geldi ve mülteci kaçakçılığı ile soruşturulacağımı açıkladı. Ben mazbut aile yaşamı olan sıradan bir vatandaşım. Bugüne kadar polislik bir işim olmadı. Yaşadıklarım karşısında büyük şok ve korku yaşadım.”

“Tek suçum arabamın sarı olması”
Ne olduğunu saatler sonra anladığını ifade eden Hakan Karademir, “Güney’den kaçarak KKTC’ye gelen Suriyeli mültecilere yardımla suçlandım. Büyük şok yaşadım. Polis, yaklaşık 200 mültecinin Güney Lefkoşa’dan, birilerinin yardımı ile Alayköy askeri yasak bölgeyi ihlal ederek Mağusa’ya getirildiğini anlattı”  dedi.
“ Polis özellikle sarı renkteki araç sahiplerini sorguladıkları yönünde açıklama yaptı.  Ben pazarlamacıyım ve kullandığım sarı renkteki Ford Fiesta marka van tipi araç da çalıştığım şirkete ait diyen Karademir, Polis eşliğinde Mağusa’da mültecilerin kaldığı otellere götürülerek, mültecilerin onu tanıyıp tanımadığının kontrol edildiğini kaydetti.
“Gidebilin serbestsin”
Saatlerce poliste tutulduktan sonra kendisinin ifadesini alan polis memuru tarafından saat 02.00 sıralarında “gidebilin serbestsin” denildiğini anlatan Hakan Karademir, “Evimden bir suçlu gibi alındım. Kızım ve eşime bir açıklama yapılmadı. Saatlerce alı konuldum sonra da bir özür bile dilemeden “gidebilirsiniz” diyerek serbest bıraktılar. Bu nasıl bir soruşturma bu nasıl bir hak ve adalet diye sormadan edemeyeceğim” şeklinde konuştu.   
Hakan Karademir, eşinin ve 7 yaşındaki kızının büyük korku yaşadıklarını ve kızının 3 gecedir titreyerek uyandığını söyledi.

Havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.