1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ESNAFA YÜZDE 4-5 FAİZLE 5 YIL VADELİ KREDİ
ESNAFA YÜZDE 4-5 FAİZLE 5 YIL VADELİ KREDİ

ESNAFA YÜZDE 4-5 FAİZLE 5 YIL VADELİ KREDİ

“can suyu”

A+A-

Esnafa, yıllık yüzde 4-5 faizle 5 yıl vadeli 100 bin TL’ye kadar kredi alma imkanı sağlanıyor. Kredi kullanmak isteyen esnafın Kıbrıs Türk Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Merkez Kooperatifi’ne müracaat etmesi gerekiyor.

Kıbrıs Türk Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Merkez Kooperatifi Başkanı Kemal Altuncuoğlu, konuyla ilgili yazılı açıklamasında, söz konusu kredinin, Halk Bankası ve Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Merkez Birliği işbirliğinde KKTC Ekonomi ve Enerji Bakanlığı ile imzalanan protokol gereği verileceğini belirtti. Altuncuoğlu, faiz farkının Türkiye Cumhuriyeti Hazine Müsteşarlığı tarafından karşılanacağını kaydetti.

Bu krediyi “can suyu” olarak nitelendiren Altuncuoğlu, söz konusu kredilerin Türkiye’de de esnafa verildiğini hatırlattı.

Altuncuoğlu açıklamasında şunları kaydetti:

“Bizler kredinin burada da kullanılabilmesi için yoğun çaba harcadık. Anavatan Türkiye bu zor dönemde bizlerin yanında olarak, kredinin aynı şartlarda Kıbrıs Türk esnafının kullanmasına destek verdi. Bir kez daha Anavatana bizlere verdikleri sonsuz destek için teşekkür ediyorum.”

Kemal Altuncuoğlu, her zaman Kıbrıs Türk esnafının yanında olmaya devam edeceklerini söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.