1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ESNAFIN UMUDU BUGÜNE KALDI
ESNAFIN UMUDU BUGÜNE KALDI

ESNAFIN UMUDU BUGÜNE KALDI

Esnafın umudu yılın son gününe kaldı

A+A-

Eniz Orakcıoğlu - Sılay Taşkan

Yeni yıl deyince akla gelen ilk şeylerden biri de yeni kıyafetler, balolar ve kutlamalardır. Ülkemizin genelinde esnaf mağazalarını vatandaş için hazırlayıp yeni kıyafetler ve süslü vitrinler oluştururken,  yılın son gününe kadar beklentiler çok aşağılarda kaldı.

“13’üncü maaşlar etkiledi”

Yeni Bakış'a konuşan Metropol Esnafı işlerin kötü olduğunu söylerken, “13’üncü maaşların ödenmemesi çarşıyı bir hayli etkiledi, bakanların 13’üncü maaşla ilgili yaptığı açıklamalar ise 2-3 gün çarşıda durgunluk yaşattı. Aralık ayı maaşları geçtiğimiz gün ödendi ve  az da olsa hareketlenme yaşandı” şeklinde konuştu.

“Sadece araba kalabalığı”

Çarşıda kırmızı ağırlıklı ve süslü vitrinlerin oluşması güzel görüntüler yaratırken, satışların bu denli az olması esnafı üzdü. Esnaf bölgede yoğun bir  araba kalabalığının olduğuna dikkat çekerek, mağazaların ise boş olduğundan yakındı. Yine de son gün olan bugünden umudunu kesmeyen esnaf, vatandaşın çarşıya inmesini bekliyor.

Derya Alp; “Bakan açıklamaları olumsuz yansıdı”

“Yeni yıl coşkusu başladı, Aralık ayında yeni yılı kutlamak için yapılan iş yemekleri, yılbaşı yemekleri ve hediye alışverişleri sürüyor. Ama geçmiş yıllardan farklı olarak sayın bakanlarımızın 13’üncü maaşlarla ilgili yaptıkları açıklamalar 2-3 gün çarşıda durgunluk yaşattı. Ardından Aralık ayının maaşlarının ödenmesiyle yeniden bir hareket oldu, yine de memnunuz ve herkesin yeni yılını kutluyoruz.”

Nezire Yücel Coşar; “ 13’üncü maaşların ödenmemesi satışları etkiledi”

“13’üncü maaşların ödenmemesi esnafı çok etkiledi.  Herkesin beklentisi olan 13’üncü maaşların ödenmemesiyle çarşıda da durgunluk yaşandı. Biz yeni yıl arifesinde mağazamızı açtık ve beklentilerimiz daha yüksekti ama beklediğimiz satış olmadı. Yine de 2016’dan umutluyuz ve herkesin yeni yılını kutlarız”

Mehmet Fatih Kul; “Esnafın yüzü daha çok gülebilirdi”

“Son 2-3 gündür satışlarda yoğunluk yaşamaya başladık, Aralık ayı maaşlarının ödenmesi de buna etken, fakat 13’üncü maaşlar ödenseydi esnafın yüzü daha çok gülebilirdi. Yeni yıldan sonra satışların devam edeceğine inanıyoruz. Şimdiki hareketlilik evet daha iyi olabilirdi ama yine de memnunuz. Tüm müşterilerimizin de yeni yılını kutlar, bizleri tercih ettikleri için teşekkür ederiz.”

Mehmet Ali Kadıoğlu; “13’üncü maaşlara güveniyorduk”

“Çarşıda maalesef ki yoğunluk yok. Sadece araba kalabalığı var. Vatandaş da, esnaf da 13’üncü maaşlara güveniyordu ama henüz maaşların ödenmemesi birçok kişiyi etkiledi. Geçmiş senelerde bu yılı kıyaslarsak her yıl biraz daha kötüye gidiyor. Herkesin yeni yılını da kutluyoruz.”

Özlem Bıçak; “Satışlar durgun”

“Satışlar oldukça durgun,  13’üncü maaşların ödenmemesi, normal maaşların geç ödenmesi piyasaya geç yansıdı ve satışlarda hareketlenme olmadı.  Bunun yanında Haziran ve Mayıs aylarından bankaların sağladığı avantajlarla 13’üncü maaşların verilmesi vatandaşı sıkıya soktu. Ülke ekonomisindeki geriye gidiş, asgari ücretin açlık sınırında olması, dövizin yükselişi ve vatandaşın borçlarının artması da piyasanın ekonomisini oldukça etkiliyor.”

Zeycan Arık; “Son günden umutluyuz”

“Yeni yıldan dolayı beklentiler boşa çıktı. Benim kendi adıma sürekli müşterilerim her zamanki gibi yine talep vardı ama beklen yoğunluk olmadı. Aralık ayı maaşları ödendi, ama henüz umutların bağlandığı 13’üncü maaşlar ödenmedi. Yine de son günden umutluyuz, satışların artacağına inanıyoruz.”

yenibakış

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.