1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ESNAFIN YÜZÜ GÜLDÜ
ESNAFIN YÜZÜ GÜLDÜ

ESNAFIN YÜZÜ GÜLDÜ

Metropol yolundaki şölende vatandaşlar indirimli alışverişin, çocuklar ise birbirinden güzel oyuncaklara binmenin keyfini yaşadı

A+A-

Başkent Lefkoşa’nın Taşkınköy bölgesinde Metropol yolu olarak bilinen caddede “İndirim Şöleni” düzenlendi. Vatandaşlar, 8 Mart Dünya Kadınalr Günü’ne de denk gelmesi nedeniyle, İndirim Şöleni’ne yoğun ilgi gösterdi.

İndirim Şöleni’nde alışverişlerin yanı sıra, izciler kendi yaptıkları “sevgi pastalarını” da satışa sundu.

Metropol yolunda dün başlayan ve bugün de devam edecek etkinlikte, cadde üzerindeki tüm işyerleri cazip indirimli ürünlerle müşteri çekmek için birbirleriyle yarıştı. İşyerlerindeki indirimden faydalanmak isteyen vatandaşlar, gün boyu mağazaları ziyaret etti. Bütün mağazalar  fiyatlarını “etiketin yarısına” indirirken, aralarında yüzde 70 indirim yapanlar da vardı.

Diyalog Gazetesi’ne konuşan ve satışlarından memnun olan dükkan sahiplerinin yanı sıra müşteriler de memnuniyetlerini dile getirdi.

Vatandaşlar, ekonomik sıkıntı yaşadıklarını bu tür indirimli satışların kedilerini rahatlattığını söyledi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü olması nedeniyle, Kuzey Kıbrıs Turkcell ve Card Plus’ın katkılarıyla düzenlenen şölende, güne özel indirimler de uygulandı.

Şölende en çok çocuklar mutlu oldu

İndirim Şöleni’nin keyfini en çok çocuklar çıkardı. Etkinlikte, çocuklara özel oyuncaklar, zıplama balonu ve yüz boyama faaliyetleri  yer aldı.

Yolun araç trafiğine kapalı olmasını fırsat bilen çocuklar, caddede gönüllerince koşup oynadı.

Aileler alışveriş yaparak indirimlerden faydalanırken, çocuklarını da oyuncaklara bindirip onlarla keyifli bir gün geçirdi.

İzcilerden “Sevgi Pastası”

Gençlik Dairesi İzcilik Birimi gençleri de kendi yaptıkları ve “sevgi pastası” adını verdikleri ürünleri satışa sundu.

Diyalog muhabirine konuşan, Gençlik Dairesi İzci Lideri Nezihe İnce, “Bugün burada olmamızın amacı, gençlerimizin kendi yaptıkları ve ‘sevgi pastası’ ismini koydukları pastalarını satmaktır. Gençlik Dairesi Genel Müdürü Gencay Eroğlu’nun hayat verdiği slogandan yola çıkarak pastalarımıza ‘sevgi pastası’ adını verdik” dedi.

 

Gençlik Dairesi’nin açıklaması

Bu arada, Gençlik Dairesi’nden verilen bilgiye göre de Gençlik Dairesi İzcileri,  “İzci Düşünce Günü” kapsamındaki etkinlikleri çerçevesinde Taşkınköy Metropol Yolu’nda “Gençlik Dairesi İzcileri Sevgi Pastası Kermesi” düzenledi.

Etkinlikte, “İzci Yararlıdır” sloganıyla sokağa inen Gençlik Dairesi İzcileri, balon, yüz boyama ve yiyecek içecek stantları kurarak, kendi yaptıkları ürünlerini satışa çıkardı.

Gençlik Dairesi Müdürü Gencay Eroğlu, izciliğin felsefesi olan “İzci yararlıdır ve yardımcıdır” unsurlarının Gençlik Dairesi İzcileri tarafından düzenlenen kermesle sergileneceğini vurgulayarak, yoğun güzel bir etkinlik gerçekleştirdiklerini söyledi. 

Gençlik Dairesi ailesinin temelinde sevgi olduğunu ve “Sevgi Birbirimize, Barış Hepimize” sloganıyla hareket ettiklerini belirten Eroğlu, toplum olarak da sevgi unsuruna ihtiyaç olduğunu kaydetti.

Eroğlu, Gençlik Dairesi izcilerinin de etkinlikte sevgiyle toplandıklarını belirterek, bu sayede yaptıkları tüm ürünleri birliktelik halinde halka sunduklarını belirtti. 

Şölen bugün sabah saat 09.00’dan akşam saat 21.00’e kadar sürecek.

Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.