1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ESPEN BARTH EİDE, 7 EKİM'DE ADAYA GELECEK
ESPEN BARTH EİDE, 7 EKİM'DE ADAYA GELECEK

ESPEN BARTH EİDE, 7 EKİM'DE ADAYA GELECEK

Espen Barth Eide, 7 Ekim'de adaya gelecek;

A+A-

 

Kıbrıslı Türk Müzakereci Kudret Özersay, bugün, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Lisa Buttenheim ve ekibiyle biraraya geldi.

Kıbrıs Türk tarafının New York temaslarının ardından Kıbrıs’taki İyi Niyet Misyonu yetkilileriyle bugün görüşen Özersay ve müzakere heyeti, 7 Ekim tarihinde adaya gelecek olan BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışman Espen Barth Eide’nin temaslarına hazırlık mahiyetinde görüş alışverişinde bulundu.

“YOĞUN BİR SÜRECE GİRİYORUZ. HEDEFİMİZ SONUÇ ALMAK”

Görüşmeyle ilgili olarak TAK’a açıklama yapan Özersay, “Bayram ertesinde yapılacak olan yoğun temaslarda hem yöntem hem de konuların özü ile ilgili olarak netleştirilmesi gereken konular var. Birleşmiş Milletler yetkilileriyle bunları ele aldık. Yoğun bir sürece giriyoruz. Hedefimiz, sonuç almaktır. Toplumun beklentisi de bu yöndedir” dedi.

17 Eylül tarihli son liderler görüşmesinde taraflar kazan kazan anlayışıyla yapılandırılmış bir müzakere içerisinde yoğunlaştırılmış bir süreç yapılacağına dair mutabakat sağlamışlardı.

Espen Barth Eide’nin 7 Ekim’de adaya yapacağı bu ziyarette süreçte nasıl ilerlenileceği konusunda bir programın ve ajandanın ortaya çıkması bekleniyor.

Kıbrıs müzakerelerinde yoğun bir gündeme sahne olacak haftada, hem liderler hem de müzakereciler görüşmesi yapılmasının yanında BM Genel Sekreteri’nin Özel Danışmanı’nın taraflar arasında mekik diplomasisi de yapacağı öğrenildi.

ÖZERSAY, RUM MÜZAKERECİ İLE GÖRÜŞTÜ

Bu arada, dün akşam katıldığı bir televizyon programında, Kıbrıslı Rum Müzakereci Andreas Mavroyannis ile dün ara bölgedeki Dayanışma Evi’nde gayrı resmi bir görüşme gerçekleştirdiklerini açıkladığının hatırlatılması üzerine, bu görüşmeyi TAK’a doğrulayan Özersay, Kıbrıslı Rum muhatabı ile zaman zaman bu türden görüşmelerle biraraya geldiklerini ve konuları koordine ettiklerini belirtti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.