1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. EŞYALAR EVİNDE BULUNDU
EŞYALAR EVİNDE BULUNDU

EŞYALAR EVİNDE BULUNDU

Eşyalar evinde bulundu

A+A-

Gazimağusa’da Ertuğrul Yalman’a ait eve girerek birçok eşya çalan Mehmet Altıntaş, suçunu kabul etti. Ertuğrul Yalman’ın evinden hırsızlık yaptığını kabul eden ve çalıntı eşyalar evinde bulunan Mehmet Altıntaş, mahkemenin bağladığı 5 bin TL’lik nakdi teminatı yatıramayınca, cezaevine gönderildi.
 
Ahmet İLKTAÇ

Gazimağusa’da Baykal Mahallesi’nde Ertuğrul Yalman’a ait eve girerek cep telefonu, hoparlör, anfi, güneş gözlüğü ve kol saati çalan Mehmet Altıntaş, mahkemenin bağladığı 5 bin TL’lik nakdi teminatı yatıramadığı için hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderildi.

Yakalanmasının ardından işlediği suçu polise itiraf edip, çaldığı eşyaların yerini gösteren Altıntaş, hakkındaki polis soruşturması tamamlandığı için dün mahkemede teminat duruşmasına çıkarıldı.

Gazimağusa Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Hazal Hacımulla’nın huzurunda görüşülen teminat duruşmasında İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Ayşe Kaymak, Gazimağusa Polis Müdürlüğü Adli Şube Amirliği’nde görev yapan polis memuru Arif Toroslu’yu tanık olarak dinletti.

Tanık polis, 26 Temmuz 2016’da 01.00 ve 08.00 saatleri arasında zanlının Kocatepe Sokak, Baykal Mahallesi’nde bulunan Ertuğrul Yalman’a ait kapısı açık olan eve girerek içerisinden cep telefonu, hoparlör, anfi, güneş gözlüğü ve kol saati çaldığını söyledi.

Zanlının 27 Temmuz tarihinde tespit edilerek gözaltına alındığını belirten polis memuru, zanlının evinde yapılan aramada tüm eşyaların bulunduğunu açıkladı.

Tahkikat memuru, zanlının gönüllü ifade verip suçunu kabul ettiğini ve yazılı dava tebliğine de “kabul ediyorum” cevabı verdiğini bildirdi.

Zanlı aleyhine yürütülen “ikametgâhtan sirkat” meselesi soruşturmasının sona erdiğine dikkat çeken tanık polis, mahkemeden zanlının uygun bir teminatla serbest bırakılmasını talep etti.

Yargıç Hazal Hacımulla zanlının 5 bin TL nakdi teminat yatırması ve KKTC vatandaşı iki kişinin lehine 50’şer bin TL’lik kefalet senedi imza etmesi karşılığında serbest bırakılmasını, ayrıca pasaport ve seyahat belgelerine el konularak KKTC dışına çıkışının yasaklanmasına emir verdi.

Teminat şartlarını yerine getiremeyen Altıntaş, şartları yerine getirinceye ya da yargılanıncaya kadar cezaevine gönderildi.

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.