1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. EŞYALARI ÖDÜNÇ ALMIŞ!
EŞYALARI ÖDÜNÇ ALMIŞ!

EŞYALARI ÖDÜNÇ ALMIŞ!

Çıkış yapamadan yakalanmıştı...

A+A-

Eşyaları ödünç almış!

Abbas ELMAS

İş arkadaşının eşyalarını çalarak yurt dışına kaçmaya çalışan zanlı İbrahim Halil Kavşit, Ercan Havalimanı’nda polis tarafından tespit edilip gözaltına alınmasının ardından, dün Girne’de yargı huzuruna çıkarılarak yargılanıncaya kadar cezaevine gönderildi.

Mahkemede olayla ilgili bulguları aktaran Girne Polis Müdürlüğü Adli Şube’de görevli polis memuru Halil Acaroğlu, zanlı İbrahim Halil Kavşit’in 1-2 Ekim tarihleri arasında Girne bölgesinde meydana gelen ikametgahtan sirkat suçu ile methaldar olduğunu söyledi.

Zanlının garson olarak çalıştığı Sammis isimli otelde iş arkadaşı olan Murat Uysal’ın odasında bir adet cep telefonu, bir adet deri ceket ve yüz TL nakit para sirkat ettiğini aktaran polis, zanlının ayni gün Ercan Havalimanı’ndan ülkeden çıkış yapmak isterken tespit edilerek gözaltına alındığını söyledi.

Zanlının poliste verdiği gönüllü ifadesinde suçunu kabul ettiğini kaydeden polis, zanlı hakkında başlatılan soruşturmanın tamamlandığını, zanlının TC vatandaşı olduğunu ve KKTC’deki çalışma izninin iptal edildiğini belirterek, zanlının davalarında hazır bulunabilmesi maksadı ile uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Mahkemede söz hakkı alarak konuşan zanlı Kavşit, “Ben Türkiye’ye günü birlik gidip gelecektim. Arkadaşımın sadece telefonunu ödünç aldığımdan haberi yoktu” şeklinde savunmasını yaptı.

Huzurundaki şahadeti ve zanlının söylediklerini dikkate alan Lefkoşa Kaza Mahkemesi Yargıcı Fügen Ulutekin, zanlının davalarında hazır bulunabilmesini sağlamak adına bir ayı geçmeyecek bir süre ile Merkezi Cezaevi’nde hükümsüz tutuklu olarak kalmasını emretti.

22222.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.