1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ET KAÇAKÇILIĞININ ÖNÜ ALINAMIYOR!
ET KAÇAKÇILIĞININ ÖNÜ ALINAMIYOR!

ET KAÇAKÇILIĞININ ÖNÜ ALINAMIYOR!

Akıncılar'ı kaçakçılık yuvasına çevirdiler!

A+A-

Güney Kıbrıs’a en yakın köylerden biri olan Akıncılar’ı kaçakçılık yapmak için kullanan iki kişi daha polis tarafından askeri bölgede suçüstü yakalandı

Devrim DEMİR

Güney Kıbrıs’tan aldıkları 330 kilo sığır etini KKTC’ye yasal olmayan yollardan ithal etmeye çalışan 23 yaşındaki Ali Üzüm ve 22 yaşındaki Yunus Emre Dağ,  LZ 834 plakalı araçları ile askeri bölgede yakalandı.

Zanlılar Üzüm ve Dağ Akıncılarda bulunan Atmaca Bölüğü bölgesinden askeri bölgeyi ihlal edip KKTC’ye geçtikten sonra bir polis ekibi tarafından durduruldu.

Polis ekipleri LZ 834 plakalı araçta yaptıkları kontrolde,  aracın bagajında donmamış 330 kilo sığır eti ele geçirdi.

Aleyhlerindeki soruşturma tamamlanan zanlılar, dün teminat talebiyle Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar, zanlılar Ali Üzüm ve Yunus Emre Dağ’ın davaları görüşülünceye kadar yurt dışına çıkışlarını yasaklayarak 5’er Bin TL nakdi, KKTC vatandaşı 1’er kişinin imza edeceği 15’er Bin TL’lik kefalet senedi ile serbest bırakılmalarına kara verdi.

Polis: Suçüstü yakalandılar

Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Demirhan Polis Karakolu’nda görevli polis memuru Ercan Kunduracı mahkemede verdiği ifadede zanlılar Ali Üzüm ve Yunus Emre Dağ’ın “Gümrüksüz Mal İthali”, “ Tasarufu” ve “Birinci Derece Askeri Yasak Bölge İhlali” suçlarından tutuklandıklarını anlattı.

Polis memuru Ercan Kunduracı, zanlıların Güney Kıbrıs’tan satın aldıkları 330 kilo sığır etini Akıncılar köyü askeri bölgeden KKTC’ye yasal olmayan yollardan geçirmek isterken, tutuklandıklarını söyledi.

Kunduracı, zanlılar aleyhindeki soruşturmanın tamamlandığını belirterek mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlanmaları talebinde bulundu.

Havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.