1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ETKİN VE SOSYAL BİR KKTC İÇİN
ETKİN VE SOSYAL BİR KKTC İÇİN

ETKİN VE SOSYAL BİR KKTC İÇİN

20 Ocak tarihinden itibaren tiyatro, müzik, fotoğrafçılık, sinema, satranç, felsefe ve sportif alanlarda atölye çalışmalarının başlayacağını kaydetti.

A+A-

Üretim Sokağı Kültür Sanat Merkezi’nin (Üretim Merkezi) dün resmen kurulduğu açıklandı.

Merkez Başkanı Canan Onurer tarafından yapılan yazılı açıklamada, tüzük gereği kurucu üyeler arasından Kurucu Yönetim Kurulu ve Denetleme Kurulu’nun belirlendiği, oluşturulan Yönetim Kurulu’nun yeni üye yazımına başlayarak 16 Şubat tarihinde derneğin ilk Genel Kurulu’nu gerçekleştirme kararı aldığı kaydedildi.

Onurer, resmi kuruluş izinlerini almak üzere Eylül 2011’de Lefkoşa Kaymakamlığı’na başvuruda bulunulduğunu, ancak 6 Ocak’a kadar makamlar tarafından gerekli işlemlerin yapılmadığını belirtti.

“Üretim Merkezi” çatısı altında yürütülecek çalışmalar için yaklaşık altı aydır süren hazırlık toplantıları sonucunda bir yıllık faaliyet planı oluşturulduğunu ifade eden Onurer, 20 Ocak tarihinden itibaren tiyatro, müzik, fotoğrafçılık, sinema, satranç, felsefe ve sportif alanlarda atölye çalışmalarının başlayacağını kaydetti.

Onurer, derneğin tüzüğünde yer alan kuruluş amaçlarını şöyle açıkladı:

“Kültürel, ekonomik, sosyal ve benzeri içerikli toplumu ilgilendiren konular veya sorunlar ve çözümleri hakkında araştırma yapmak, bu alanlarda kültürel, sanatsal ve düşünsel ürünler vermek; işçi, emekçi kesimlerin sorunları ve hakları, yurtta ve dünyada barış, insan hakları, eğitim, sağlık gibi temel yurttaş haklarının kullanılması, kadın sorunları, ekolojik sorunlar, hayvan hakları, eğlence kültürü, beslenme alışkanlıkları ve benzeri toplumsal konularda çalışmalar yürüterek, toplumda bilinç ve duyarlılık oluşturmak.”

Üretim Merkezi’ne 0548 884 00 03 ve 0533 844 26 25 telefon numaralarından ulaşılabileceği de belirtildi.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.