1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ETKİSİNİ YİTİRDİ
ETKİSİNİ YİTİRDİ

ETKİSİNİ YİTİRDİ

Aralık ayının dokuzuncu ve on ikinci günleri arasında meydana gelen ''karakış'' fırtınası büyük hasar yaratmadan atlatıldı

A+A-

Ülkemizi önceki gün etkisi altına alarak soğuk ve fırtınalı hava dünden itibaren etkisini yitirmeye başladı.

Her yıl aralık ayının 9. ve 12. günleri arasında meydana gelen 'Karakış' fırtınası, beklenilenin ardına Girne'de fazla hasara neden olmadı. Rüzgarın hızının 80 kilometreye kadar çıktığı Karakış Fırtınası nedeniyle, dün gece dalgaların boyu 4 metreye kadar ulaştı.

Girne'de Antik liman'da gemilerin daha güvenli bir alana sevk edilmesinden dolayı teknelerde hasar meydana gelmedi.

Girne Kordonboyu'nu döven dalgalar ise küçük çapta hasara neden oldu. Girne Çarşısı'ndaki kanalizasyon probleminin çözümü için Atatürk Anıtı'nın arkasına yapılan kanalizasyon emniyet savağı üzerinde bulunan parkeler, dalgalar nedeniyle yerinden söküldü.

Dalgalar ayrıca Dome Otel'in restoranı olarak kullanılan bölümünü de sular altında bıraktı. Dome Otel'in iskeleleri dalgalardan nasibini aldı.

Girne Antik Liman Deniz İşleri sorumlusu Hamit Topal, limanda zamanında alınan tedbirlerden dolayı gerek karada, gereksse denizde hasar meydana gelmediğini söyledi.

Hamit Topal, dün sabah 02.00 sıralarında dalga boylarının 4 metreye kadar ulaştığını belirterek, güneşin doğmasıyla fırtınanın ve dalgaların gücünü yitirdiğini kaydetti.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.