1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ETTE TAKSİT DEVRİ!
ETTE TAKSİT DEVRİ!

ETTE TAKSİT DEVRİ!

Bunuda gördük!

A+A-

Taksitle kıyafet, taksitle ayakkabı, taksitle alışveriş derken, taksitle et satışı başladı

Hakan YILDIRIM

   Ekonomik kriz vatandaşı çıkmaza sürüklerken, taksitli satışlara konfeksiyon, beyaz eşya, mobilya gibi kasaplar da eklendi. 

   Başkent Lefkoşa’nın Yenişehir bölgesinde taksitli et satışı başlatan ışıklar Kasap, 150 TL tutarında alışveriş yapan müşterilerine kredi kartı ile 3 taksit yapıyor.

   Dükkan sahibi Durdu Özdeğirmenci “piyasa şartlarına ayak uydurmak zorunda kaldık. Vatandaşlar da bu uygulamadan memnun kaldı”dedi.

   Durdu Özdeğirmenci, veresiyenin önüne geçmek için böyle bir yönteme başvurduğunu belirtirken “Bir takım küçük esnaf, restorancı, dönerci yekün et, kıyma alıp haftaya ödemek istiyor. Bazısı gününde gelip ödüyor, bazısı ödeyemiyor. Biz de kredi kartına taksit yöntemi ile bu sıkıntıyı çözmeye çalışıyoruz”dedi.

   Özdeğirmenci 150 TL alışveriş yapana 3 taksit imkanı sunuyor. Piyasanın kötü olduğunu söyleyen Özdeğirmenci, nakit akışının olmadığını, insanların hayatlarını kartlarla sürdürdüğünü, durumun her geçen gün kötüye gittiğini dile getirerek, hem kendi işletmesini, hem de müşteriyi düşünerek böyle bir formül geliştirdiğini sözlerine ekledi.

 

Müşteriler ne dedi?

 

Öner Özerdem: 

   “Kıyma ve prizola şeklinde iki kilo alacağım. Kasabın yaptığı taksitlendirme ilanını gördüm. Bir bu kalmıştı. Hayatımız taksit oldu zaten. Bölüm bölüm yaşıyoruz. Bu da bir yenilik olmuş oldu. Ülkede insanların satın alma gücü düşük olduğu için normaldir artık. Hayırlısı olsun...”

 

İbrahim Önet:

   “5 kişilik bir aile ne yapacak? Ayda 2 defa et almaya çalışıyorum. Ekonomi bitti. Ekonomi kalmadı. Herkes taksitle yaşıyor. Başka türlü alışveriş yapamazsın. Bizim kasap bu işi iyi yaptı. Hiç olmazsa 150 tl lik et alalım da taksitle ödeyelim. Bu sistemi beğendim.”

Diyalog

 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.