1. HABERLER

  2. SPOR

  3. EURO 2016'YA KABUS GİBİ BAŞLANGIÇ
EURO 2016'YA KABUS GİBİ BAŞLANGIÇ

EURO 2016'YA KABUS GİBİ BAŞLANGIÇ

Euro 2016 Elemeleri A Grubu ilk maçında Türkiye Milli Takımı,

A+A-

 

Euro 2016 Elemeleri A Grubu ilk maçında Türkiye Milli Takımı, deplasmanda İzlanda'ya 3-0 mağlup oldu ve elemelere kabus gibi başladı. Euro 2016 elemelerine kabus gibi başladı...

A Grubu'ndaki ilk maçında İzlanda'ya konuk olan Ay-yıldızlılar, sahadan 3-0'lık mağlubiyetle ayrıldı.

Ev sahibi İzlanda, maça çok hızlı başladı. Orta sahada yaptıkları baskıyla Milli Takım pas yapmasına izin vermeyen İzlandalı oyuncular, 14. dakikada gole de çok yaklaştı. Sol kanattan Ari Skulason'ın ortasına arka direkte Bödvarsson kafayı vurdu ancak top üst direkten döndü.

Dakikalar 18'i gösterdiğinde ise ev sahibi takımın golü geldi. Gylfi Sigurdsson'un kullandığı köşe vuruşunda Onur'un yumrukladığı top, Jon Bödvarsson'un üzerine geldi. Onun kafa vuruşunda üst direğe de çarpan top ağlarla buluştu ve İzlanda 1-0 öne geçti.

Ay-yıldızlı ekibin gole ilk yaklaştığı pozisyon ise 27. dakikada geldi. İzlanda savunmasının uzaklaştırmak istediği top, Selçuk İnan'ın önüne düştü. Ceza yayı üzerinde topla buluşan Selçuk iyi vurdu ancak üstten auta gitti.

İzlanda'nın etkili oyunu, ilk devrenin ilerleyen dakikalarında da devam etti. 32. dakikada Hallfredsson'un ara pasına, Sigthorsson hareketlendi. Ancak sol çaprazdan onun vuruşunda Onur Kıvrak çıkardı.

Devrenin son dakikasında İzlanda baskısı daha da arttı. Skulason'un soldan ortasına iyi hareketlenen Bjarnason, kafayla vurdu ancak yan ağlarda kaldı.

Milli Takım'ın etkili olamadığı, İzlanda'nın oldukça baskılı geçirdiği ilk 45 dakika, ev sahibinin 1-0'lık üstünlüğü ile tamamlandı.

İkinci yarıda da senaryo farklı değildi. Pas yapmakta ve hücuma çıkmakta çok zorlanan Türkiye olurken, yine İzlanda'nın etkili atakları devam etti.

Ömer Toprak'ın 55 ve 59. dakikada gördüğü sarı kartların ardından oyundan atılması, tam anlamıyla Milliler'in teslim olmasına sebep oldu. O dakikadan sonra tamamen oyundan düşen Ay-yıldızlılar, 76'da kalesinde 2. golü gördü.

Gylfi Sigurdsson'un, ceza yayı üzerinden güzel vuruşunda Onur Kıvrak'ın uzaklaştıramadığı top, kale çizgisini geçti ve İzlanda, bu golle farkı 2'ye çıkardı.

Bu golden sadece 1 dakika sonra İzlanda, skoru 3-0 yaptı. Sağ taraftan savunmanın arkasına sarkan Kolbeinn Sigthorsson, uzak köşeye sert vurdu ve takımını, Milli Takımımız karşısında 3-0'lık üstünlüğe taşıdı.

Mücadelenin kalan dakikalarında başka gol olmadı ve Türkiye, Euro 2016 Elemeleri A Grubu ilk maçında İzlanda'ya 3-0 yenilerek, elemelere kabus gibi bir başlangıç yaptı.

İZLANDA: 3 - TÜRKİYE: 0

Stat: Laugardalsvöllur

Hakemler: Ivan Bebek, Tomislav Petrovic, Miro Grgic (Hırvatistan)

İzlanda: Halldorsson, Elmar Bjarnason, Arnason, Ragnar Sigurdsson, Ari Skulason, Birkir Bjarnasons (Dk. 70 Gislason), Aron Gunnarsson, Gylfi Sigurdsson (Dk. 90 Olafur Skulason), Hallfredsson, Bödvarsson (Dk. 90 1 Kjartansson), Sigthorsson

Türkiye: Onur Kıvrak, Ömer Toprak, Ersan Gülüm, Gökhan Gönül, Caner Erkin, Mehmet Topal (Dk. 76 Hakan Çalhanoğlu), Emre Belözoğlu, Selçuk İnan (Dk. 64 Ozan Tufan), Arda Turan, Olcan Adın (Dk. 64 Mustafa Pektemek),Burak Yılmaz

Goller: Dk. 18 Bödvarsson, Dk. 76 Gylfi Sigurdsson, Dk. 77 Sigthorsson (İzlanda)

Kırmızı Kart: Dk. 59 Ömer Toprak (Türkiye)

Sarı Kart: Dk. 36 Ari Skulason, Dk. 50 Gylfi Sigurdsson (İzlanda), Dk. 44 Gökhan Gönül, Dk. 60 Arda Turan

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.