1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. EURO BU YILIN ZİRVESİNDE!
EURO BU YILIN ZİRVESİNDE!

EURO BU YILIN ZİRVESİNDE!

Euro Türk Lirası karşısında yılın zirveside...

A+A-

Euro/TL 3,06'yı geçerek 15 ayın en yüksek seviyesine çıktı, 2015'in de rekorunu kırdı.

Euro Türk Lirası karşısında yılın rekorunu kırdı. Euro/TL 3,06'yı geçerek 15 ayın en yüksek seviyesine çıktı. Euro/TL 28 Mart'ta 3,08733'ü görmüştü.

PARİTE 1,13'Ü AŞTI 
Euro/dolar da yükseldi. Parite iki hafta aranın ardından yeniden 1,13'ü aştı. Euro/dolar 19 Mayıs'ta 1,1348'i görmüştü.   

DRAGHI EUROYU YÜKSELTTİ
Avrupa merkez bankası Başkanı Mario Draghi'nin dünkü açıklamaları ise eurodaki değer kazancına neden olurken hem euro hem de doların gelişiş ve gelişmekte olan ülke para birimleri karşısında değer kazanması TL'yi baskı altında bıraktı. Euro/TL  aynı saatte 3.0373/3.0398 seviyesindeydi.
Dün beklendiği gibi faizleri değiştirmeyerek sabit tutan ECB Başkanı Mario Draghi, gerçekleştirdiği basın toplantısında bankanın son dönemlerde Avrupa tahvil getirilerinde görülen artışa cevap olarak para politikası duruşunu değiştirmek için herhangi bir neden görmediğini belirtti.

Euro, Salı günü Ekim 2011'den bu yana en büyük günlük yükselişini gerçekleştirmesinin ardından, 1.12855'e kadar çıkarak 2 haftadan uzun bir sürenin zirvesini gördükten sonra en son yüzde 1.07 artışla dolar karşısında 1.12695 seviyesinden işlem gördü.

İç piyasada bugün takip edilecek önemli bir veri gündemi bulunmazken küresel piyasalarda yarınki ABD tarım dışı istihdam raporunu bekleyen piyasalar bugün TSİ 15.30'da ilk çeyreğe ilişkin ABD verimlilik ve işgücü maliyeti revizyonunu ve haftalık işsizlik maaşı başvurularını takip edecek.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.