1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. "EURO DİZEL İLE DAHA ÇEVRECİ BİR YAKITA GEÇİLİYOR"
"EURO DİZEL İLE DAHA ÇEVRECİ BİR YAKITA GEÇİLİYOR"

"EURO DİZEL İLE DAHA ÇEVRECİ BİR YAKITA GEÇİLİYOR"

"Euro dizel ile daha çevreci bir yakıta geçiliyor"

A+A-

 

Benzinciler Birliği Başkanı Levent Çağdal, Tarım, Doğal Kaynaklar ve Gıda Bakanlığı’nın, 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren  motorin ithalat izninin durdurulacağını duyurmasını ve motorinden euro dizele geçilecek olmasını değerlendirdi.

Çağdal  yaptığı açıklamada, motorinden euro dizele geçilmesini olumlu bir adım olarak değerlendirerek, euro dizelin daha kaliteli ve çevreye zarar vermeyen bir yakıt olduğunu söyledi. Çağdal, doğacak olan fiyat farkının dengelenmesi gerektiğini ifade ederek, “Araçlar için sorun olmayacak. Motorin kullanan araçların euro dizel  kullanmalarında bir sakınca yok”diye konuştu.

Tarım, Doğal Kaynaklar ve Gıda Bakanlığı, 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren ülkemizde  motorin ithalat izninin durdurulacağını duyurmasıyla birlikte  motorinden euro dizele geçilecek olmasını Kıbrıs Postası’na değerlendiren Benzinciler Birliği Başkanı Levent Çağdal, daha çevreci bir yakıta geçilecek olmasını olumlu bir adım olarak gördüğünü belirtti. Çağdal, euro dizelin çevre için daha kaliteli ve çevreye zarar vermeyen bir yakıt olduğunu söyleyerek, motorinin içeriğinde kükürt olmasından dolayı çevreye zarar verdiğini kaydetti. Euro dizele geçilmesiyle doğal olarak bir fiyat farkı doğacağını  söyleyen Çağdal,

“Motorin kullanan araçlar euro dizel kullanabilir”

“Euro dizelin fiyatı motorinden biraz daha yüksektir. Özellikle çiftçi ve nakliyeciler için fiyatların dengelenmesi gerekiyor. Fiyatlar dengelenirse bir sorun olacağını sanmıyorum” diye konuştu.

Çağdal, euro dizelde özel yağlama katkısının olmasından dolayı  motorin kullanan araçların euro dizel  kullanmalarında bir sakınca olmadığını söyledi. “Araçlar için sorun olmayacak” diyen Çağdal, son 20 yıldır üretilen araçların euro dizele uygun üretildiğini kaydetti.

 

Kıbrıs Postası

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.