1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. EURO GRUBU 5’İNCİ PARA DİLİMİNE DE ONAY VERDİ
EURO GRUBU 5’İNCİ PARA DİLİMİNE DE ONAY VERDİ

EURO GRUBU 5’İNCİ PARA DİLİMİNE DE ONAY VERDİ

600 milyon Euro’luk 5’inci para dilimini onayladığı

A+A-

 

Euro Grubu’nun Güney Kıbrıs’a kurtarma paketi çerçevesinde 600 milyon Euro’luk 5’inci para dilimini onayladığı haber verildi.

Simerini gazetesine göre Euro Grubu’nun kararını yorumlayan Maliye Bakanı Haris Georgiadis, bunun olumlu bir gelişme olduğunu söyledi.

Euro Grubu’nun, Rum Yönetimi’nin Kıbrıs ekonomisi düze çıkması ve reformu için gösterdiği çabalara olumlu değerlendirmede bulunduğunu ifade eden Georgiadis, Güney Kıbrıs’ın uluslararası piyasaya çıkışının da önemli ve ciddi bir gelişme olduğunu belirtti.

FITCH ULUSLARARASI PİYASALARA ÇIKIŞI DEĞERLENDİRDİ

Fileleftheros gazetesi ise, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch’in Güney Kıbrıs’ın uluslararası piyasalara dönüşünü olumlu bir gelişme olduğunu belirerek, finansman ihtiyaçlarının karşılanacağına ve daha büyük bir esneklik kazanılmasına yardımcı olacağına işaret etti.

Fitch, piyasalara çıkışının daimi nitelikle olup olmayacağının kesinliğinin bulunmadığından da söz etti.

GÜNEYDE GIDA VE ELEKTRONİK EŞYALAR PAHALI

Alithia gazetesi ise Eurostat verilerine göre 2013 yılında Güney Kıbrıs’ta, gıda ve elektronik eşyalar dışında tüketim ürünlerinin AB ortalamasının altında olduğunu yazdı

Tüketim ürünlerinin ortalama fiyatının AB ortalamasının yüzde 86’sı dolaylarında olduğunu kaydeden gazete, gıda ve alkolsüz içeceklerde Güney Kıbrıs’ta fiyatların AB ortalamasının yüzde 8, elektronik eşyalarda ise 13 üstünde olduğunu aktardı.

Gazete ayrıca Güney Kıbrıs’ın, alkollü içecek ve sigarada yüzde 3, giyimde yüzde 11, kişisel araçlarda yüzde 8 ve otel-restoranlarda yüzde 3 oranında AB ortalamasının altında olduğunu belirtti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.