1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. EURO GRUBU'NDAN RUM YÖNETİMİ’NE SÜRE
EURO GRUBU'NDAN RUM YÖNETİMİ’NE SÜRE

EURO GRUBU'NDAN RUM YÖNETİMİ’NE SÜRE

Euro Grubu’nun, Rum Yönetimi’ne bir sonraki mali dilimi, memorandumdaki

A+A-

 

Euro Grubu’nun, Rum Yönetimi’ne bir sonraki mali dilimi, memorandumdaki ipotekli mallarla ilgili yükümlülüklerini yerine getirmesi halinde verme kararı aldığı bildirildi.

Politis gazetesi ve diğer gazeteler, Euro Grubu’nun dünkü toplantısında, Rum Meclisi’nin onayladığı ipotekli malların satılması yasasındaki bazı maddelerin, memorandumla bağdaşmıyor olması nedeniyle, Rum Yönetimi’ne bu maddeleri düzeltmesi için süre tanıdığını yazdı.

Gazete, Euro Bölgesi’nden verilecek 350 milyon Euro ile Uluslararası Para Fonu’ndan (IMF) verilecek 86 milyon Euro’dan oluşan bir sonraki mali dilimin, ipotekli malların satılması yasasındaki düzeltmeler yapılır yapılmaz verileceğini kaydetti.

Habere göre Rum Maliye Bakanı Haris Yeorgiadis de, Euro Grubu’nun bu kararı akabinde yaptığı açıklamalarda, Rum siyasi partilere “bir sonraki mali dilim için çözüm üretmeleri” çağrısında bulundu.

Haberde, ipotekli mallar yasasında muhalefet partilerinin yaptığı yasa değişiklik önerilerinden, anayasaya uygunluğuyla alakalı görüş alınmak üzere Yüksek Mahkeme’ye götürülen 4 önerinin, Salı günü görüşüleceği belirtildi.

EMEKLİLİK İKRAMİYESİNİN VERGİLENDİRİLMESİNİ PROTESTO ETMEK İÇİN EYLEM YAPACAKLAR

Öte yandan Simerini gazetesi de, Güney Kıbrıs’taki sendikaların, Rum Hükümeti’nin emeklilik ikramiyelerinin vergilendirilmesiyle ilgili niyetine karşılık, Cuma günü eylem yapma kararı aldığını yazdı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.