1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. EV KİRASI KADAR ELEKTRİK FATURASI!
EV KİRASI KADAR ELEKTRİK FATURASI!

EV KİRASI KADAR ELEKTRİK FATURASI!

"Zamlar vatandaşı suça teşvik ediyor"

A+A-

Yeni Bakış'tan Süreyya Özdemir'in haberine göre; Vatandaş otomatiğe bağlanan zamlar karşısında ülkenin yaşanamaz bir hal aldığını belirterek, elektriğe sürekli yapılan zamlarla faturaların ödenemez bir noktaya geldiğine vurgu yaptı

Ülkedeki ekonomik sıkıntıların had safhada olduğunu belirten vatandaş, art arda gelen zamlarla mağduriyetin arttığını belirtti. Ekonomik anlamda hükümetin elinden bir şey gelmediğini söyleyen vatandaş, yaşananların ekonomik anlamda kendi ayakları üzerinde duramayan ülkelerin kaçınılmaz sonu olduğunu kaydettti

vatandaşlar, zincirleme halinde gelen zamlara isyan etti. Akaryakıttan sonra elektriğe yapılacak olan zamlar karşısında “ciddi anlamda sıkıntılar çekeceğiz” diyen vatandaşlar, elektrik faturalarının neredeyse ev kiralarıyla eşdeğer duruma geldiğine vurgu yaptı. 

 

Vatandaş ne dedi?

Özcan Mut: Zincirleme olarak gelen zamlar kaşısında mağdur olduk

“Akaryakıtın zamlanmasından sonra elektriğe de yeniden fahiş bir artış yapılacak olması vatandaşı isyana sürüklüyor. Yaşadığımız bu durum için hükümetin elinden gelen bir şey yok. Bizler Türkiye Cumhuriyeti’ne bağlı bir şekilde yaşıyoruz. Yükselen dövizle birlikte sürekli olarak zincirleme zamlar gelmektedir. Bir vatandaş olarak ekonomik sıkıntılar yaşam standartlarımızı düşürmekte, sosyal ve kültürel anlamda hiçbir faaliyetimiz kalmadı. TL olarak ödenip, her şeyi dövize endeksli karşılamamız bize büyük mağduriyetler yaşatmakta. Art arda gelen zamlarla ülke hızlı bir şekilde yaşanmaz bir hal almakta.”

 

Enver Dinçoğlu: Zamlar vatandaşa karşı oynanan bir oyundur

“Akaryakıtla birlikte elektrikte de yeniden yaşanacak fahiş zamların, Güney Kıbrıs ile Kuzey Kıbrıs arasındaki anlaşmayla vatandaşın yaşamını sonlandırabilmek için oynanan bir oyun olduğunu düşünüyorum. Bir uzlaşmaya varılabilmesi için vatandaşa her türlü zorluğu çektirecekler. Fakat zamların her yerde olduğu gibi KKTC’de de olması, bununla birlikte hayat pahalılığının ciddi anlamda sıkıntılar vermesi, ülkedeki insanı mağdur etmektedir. Elektrik sorunu ülke için bir çıban başıdır. Türkiye’den buraya su getirilirken elektriğin de getirilmesi istendi, buna karşı çıkanlar şu an hükümetin başında görev yapan kişilerdir. Başımızdakiler ardı arkası kesilmeyen zamlar için hiçbir önlem almadığı takdirde bizler sürekli zamları yaşamak zorunda kalacağız.”

 

Veli Köse: Yetkililer zamma artık dur desin

“Akaryakıtın beraberinde getireceği elektrik zammı vatandaşın ciddi anlamda alım gücünü düşürdü. Aldığımız maaşlar bizlere artık ay ortasına kadar yetmeye başladı. Bununla birlikte geriye kalan sürede büyük mağduriyet yaşıyoruz. Vatandaşlar ev kiralarını zar zor öderken elektrik faturalarındaki fahiş artışlar kiralarımızı neredeyse geçiyor. Asgari ücretle çalışıp ev kirası elektrik faturası derken kenara köşeye bir şeyler atamaz duruma geldik. Yeterince zam gören bir ülke olarak yetkililerin artık bu zamlara dur demesi gereklidir.”

 

Nurullah Yangi Bayev: Elektrik faturasını dengelemek için şartelleri aşağıya indirmek şart oldu

“Akaryakıtın beraberinde getireceği elektrik zammı, vatandaşın faturasını ödeyemeyecek noktaya gelmesini sağlayacak. Elektrik faturalarında dengeyi sağlayabilmek adına şartelleri indirmemiz gerekecek. Bu durumda vatandaşlar artık elektrik yerine evlerinde mum ışığı altında oturmaya başlayacak. Maddi gücümüzün kalmadığı bu ülkede hayat standartlarımız ise her geçen gün biraz daha düşüyor. ”

 

Abdullatif Hakan: Zamlar vatandaşı isyan ettiriyor

“Yetkililer zamlardaki bu gidişata artık bir dur demelidir. Vatandaş yeni bir elektrik zammını kaldıracak durumda değildir. Hükümet resmen halkını ezip yoksul duruma getirdi. Elektrik faturalarımız yüzünden elimizde avucumuzda bir şey kalmadı. Bugüne kadar yapılan zamları hazmetmeye çalışırken, gün geçtikçe yeni zamlar gündeme gelerek, adeta vatandaşı isyan noktasına getiriyorlar.”

 

Şenel Çimenci: Zamlar vatandaşı suça teşvik ediyor

“Son günlerde akaryakıta gelen zam elektriği de  tetikleyerek yeni bir zammın yolunu açtı. Faturalardaki fahiş artışlar vatandaşa  ciddi anlamda zorluk yaşatıyor. Aldığımız maaşlarla geçinebilmemiz imkânsızlaştı. Ülkemizde asgari ücretle geçinebilme olanağımız kalmadı. Bir hükümetin görevi vatandaşını koruyup kollamakken, insanımızı kendi haline bırakmaları mağduriyet yaşatıyor. Zamlarla birlikte devlet vatandaşını suça teşvik ediyor. Eve götürülemeyen ekmek yüzünden çeşitli suçların yaşanması artık kaçınılmazdır. Bu durumda vatandaş artık sokakları değil hapishaneleri doldurmaya başlayacak.”

 

Osman Arslan:Devlet ve halk olarak birbirimizi desteklememiz gerekir

“Dövizin artışı ülkede sürekli olarak zam yaşanmasına neden olmaktadır. Zamlar karşısında vatandaşlar ciddi anlamda mağdur oluyor. Akaryakıttan sonra elektriğin tekrardan zamlanması durumunda elimizde avucumuzda hiçbir şey kalmayacak. Bir vatandaş olarak yaşadığımız bu kötü günlerin geçeceğine inanıyorum. Bu ülkede yaşamayı tercih eden bir vatandaş olarakta ‘yerine göre halkın devleti, yerine göre de devletin halkı’ desteklemesi gerektiğine inanıyorum.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.