1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. EVE GİDEMİYORUZ...
EVE GİDEMİYORUZ...

EVE GİDEMİYORUZ...

Aşağıda kaos var...

A+A-

İstanbul’da dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan sis son 24 saatte hayatı felç etti. Boğaz Köprüsü görünmez hale geldi, trafikte sis lambaları kullandı.Sabiha Gökçen Havalimanı ve Atatürk Havalimanı'ndaki uçuşlar aksadı. Şehir hatları vapur seferleri tam 3 kez iptal edildi. Hal böyle olunca İstanbullu Marmaray’a yüklendi, duraklar doldu taştı kuyruklar dışarıya kadar uzadı. Saatler 17:30'u gösterdiğinde ise şehir hatları vapur seferlerinin tümü iptal edildi, trafikte yoğunluk başladı.

Dün aksam saatlerinde etkisini gösteren sis, gece saatlerinde yoğunlaştı ve sabah saatlerinde de sürdü.  İstanbul’un bazı bölgelerinde etkili olan sisli hava, trafikte sürücülerin görüş mesafesini düşürdü. Trafikte ilerlemekte zor anlar yaşayan sürücüler, araçların sis lambalarını ve dörtlülerini yakarak ilerledi.   

GÖRÜŞ MESAFESİ 50 METRENİN ALTINA DÜŞTÜ
Boğaziçi Köprüsü, Ataşehir’deki Mimar Sinan Camii, Tekstilkent’teki çok katlı ikiz kule, sis yoğunluğu nedeniyle adeta görünmez hale geldi. Sisli hava etkisini sürdürüyor. Her iki boğaz köprüsü civarında ve kıyı bölgelerde etkili olan sis nedeniyle zaman zaman görüş mesafesi 50 metrenin altına düştü.

VAPUR SEFERLERİ 3 KEZ İPTAL OLDU
Sabah erken saatlerde  İBB'ye bağlı şehir hatları vapur seferlerinin tümü iptal edildi. Sadece Üsküdar - Beşiktaş seferleri gecikmeli olarak yapılabiliyordu. Saat 08:35 itibariyle şehir hatları vapur seferleri yapılmaya başlandı.

 

Saat 09.10'da sis nedeniyle vapur seferleri bir kez daha iptal edildi. İskelelere gelen vatandaşlar vapurların çalışmadığını görünce motorlarla karşıya geçti. İskelelerde vatandaşlara seferlerin iptal olduğu yönünde uyarılar yapıldı. Bazı vatandaşlar, alternatif ulaşım araçlarını kullanmak yerine iskele önünde beklemeyi tercih etti.

Yoğun sis nedeniyle ikinci kez iptal edilen seferler saat 12.00 itibariyle Kabataş - Kadıköy - Bostancı / Adalar seferi hariç yeniden başladı. İstanbul'da etkili olan sis nedeniyle saat 14.45'de vapur seferlerinde 3. kez iptaller oldu.

BURSA-BANDIRMA-YALOVA SEFERLERİ DE İPTAL

Tümü iptal edilen Şehir Hatları vapur seferlerinin haricinde Sirkeci Harem Hattı araba vapuru seferleri – iç hat Deniz Otobüsü seferleri ile aşağıdaki seferler de yapılamadı.

SİS HAVA ULAŞIMINI DA ETKİLEDİ

İstanbul'daki yoğun sis hava ulaşımını da olumsuz etkiledi. Sis nedeniyle Sabiha Gökçen Havalimanı'na bir çok uçak iniş yapamadı. Görüş mesafesinin 200 metre altına düşmesinden dolayı Pegasus Havayolları'nın İzmir, Trabzon, Ankara, Antalya, Samsun, Tiflis, Tahran, Beyrut, Omsk, Tel-Aviv ve Ercan, Anadolujet'in Adana, THY'nin Ankara ve Air Manas'ın Bişkek'den gelen uçakları Sabiha Gökçen Havalimanı'na inemedi. Uçaklar başka havalimanlarına yönlendirildi.

ATATÜRK HAVALİMANI DA ETKİLENDİ

 

Sis, akşam saatlerinde Atatürk Havalimanı ve çevresinde de etkili olmaya başladı. Sis,Türkiye'nin dünyaya açılan kapısı durumunda olan Atatürk Havalimanı'ndaki uçuş trafiğini  olumsuz olarak etkiliyor. Havadaki trafik yüzünden yakıt kritiğine giren uçaklar Atatürk Havalimanı'na inmek için emergency (acil) iniş istiyor. Sis, Atatürk Havalimanı'nda görüş mesafesini 200 metreye kadar indirirken karşı meydanlardan Atatürk Havalimanı'na uçmak isteyen uçakların kalkış müsadesi de kademeli olarak veriliyor.  Atatürk Havalimanı'na inmesi beklenen 12 uçak başta Sabiha Gökçen Havalimanı olmak üzere farklı  meydanlara  yönlendirildi.  Sisin etkili olmasıyla birlikte uçuşlarda gecikmeler yaşanıyor. Atatürk Havalimanı'nda ayrıca rüzgar yüzünden yapılan pist değişikliği de gecikmeleri artırıyor. Atatürk Havalimanı'nın adeta sis yüzünden görünmez hale gelmesi ilginç görüntüler oluştururken, uçaklar ve kule sis içinde kaldı.

VAPURLAR İPTAL EDİLDİ

Saatler 17:30'u gösterdiğinde sis krizi daha da büyüdü. Şehir hatları vapur seferlerinin tümü iptal edildi. İş çıkış saati olduğu için trafikte yoğunluk arttı. İstanbullular Marmaray'a akın etti, duraklar doldu taştı, kuyruklar dışarıya kadar uzadı.

 
Etiketler : , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.