1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. EVET UYUŞTURUCU KULLANIYORUZ, ÇÜNKÜ...
EVET UYUŞTURUCU KULLANIYORUZ, ÇÜNKÜ...

EVET UYUŞTURUCU KULLANIYORUZ, ÇÜNKÜ...

Uyuşturucu operasyonu kapsamında gözaltına alınan ünlüler, ifadelerinde uyuşturucu kullanımlarına gerekçe olarak bir hayli ilginç söylemlerde bulundular.

A+A-

Uyuşturucu operasyonu kapsamında gözaltına alınan ünlüler, ifadelerinde uyuşturucu kullanımlarına gerekçe olarak bir hayli ilginç söylemlerde bulundular. Uyuşturucu kullanıyorum çünkü dizide çalışma koşulları çok ağır diyen ünlüler, anlaşılan henüz emekçilerin ne koşullarda çalıştığını hiç görmemiş...

Uyuşturucu operasyonu kapsamında gözaltına alınan isimler hakkında şok bir ifade açığa çıktı. Aralarında Kenan imirzalıoğlu, Engin Altan Düzyatan, Özge Özpirinçci, Sarp Apak, Engin Günaydın, Hakan Yılmaz, Nehir Erdoğan, Gökçe Özyol, Ersin Korkut, Murat Eken gibi bir çok ünlünün yer aldığı operasyonda, bir kısım ünlüler kendilerini dizilerin ağır çalışma koşullarıyla savunmaya çalıştı. Uyuşturucu kullanımlarını ağır şartlara bağlayan ünlüler, dünyada insanların ne ağır şartlarda çalıştıklarını gözardı ettiklerini bir kez daha gözler önüne serdi. Maden işçisinden kot taşlama işçilerine kadar pek çok insan, mesleklerinden ötürü acılar içinde hasta oluyor, canından oluyor, iş kazası sonucu ölüyor...

 Gözaltına alınanlar arasında ünlü isimlerin de olduğu son narkotik operasyonunda, ağır çalışma temposuyla gündemde olan dizi filmlerin setleri de kayıtlara geçti. Radikal Gazetesi'nin haberine göre, uyuşturucu kullanmak ve temin etmekten gözaltına alınan birçok ünlü ismin, “Dizi çekimlerinin ağır çalışma temposundan dolayı içiyoruz” dediği öne sürüldü.

İstanbul Narkotik Şube polisi, geçen hafta bir yıllık teknik ve fiziki takibin ardından ‘torbacı’ denilen sokak satıcılarına yönelik bir operasyon düzenledi. Torbacıların arasında Yeşilçam’ın emektar oyuncularından Eray Özbal’ın da bulunduğu ve Cihangir’deki evinin teras katını uyuşturucu serasına çevirdiği iddia edildi. Torbacılardan ‘mal’ alan ve takiplere takılan birçok ünlü ismin de aralarında bulunduğu 60 kişi hakkında gözaltı kararı alındı. 15 kişi tutuklanırken diğer isimler savcılık tarafından veya adli kontrolle serbest bırakıldı.

İki kişi daha serbest

Operasyonda isimleri geçenlerden oyuncu Rıza Kocaoğlu ve yönetmen Uluç Bayraktar da İtalya dönüşü havaalanında gözaltına alınarak savcılığa sevk edildi. Kocaoğlu ve Bayraktar sabah Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne götürüldü. Bayraktar savcılık sorgusunun ardından serbest kaldı. Kocaoğlu ise adli kontrol talebiyle sevk edildiği mahkemede 50 bin lira kefaletle serbest bırakıldı.

Operasyon kapsamında sadece Berrak Tüzünataç’ın yurtdışında olduğu için hakkında hiçbir işlem yapılamadığı ve Türkiye’ye dönmesinin beklendiği öğrenildi.

‘Her ünlü Vatan’ı tadacak’

Gözaltına alınanlardan Murat Yıldırım, Koray Candemir ve Burçin Terzioğlu verdikleri ifadelerde hiçbir şekilde kullanmadıklarını belirtti. Diğer bazı isimler “Yurtdışında, Amsterdam’da kullandık” şeklinde bilgi verdi. Birçok ünlü ismin “Dizi setlerinin ağır çalışma koşullarından dolayı bu günlerde kullanıyoruz. Bunlarla ayakta kalıyoruz” dediği öğrenildi. Bu arada ünlü isimlerin nezarethanede İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nü kastederek “Her ünlü bir gün Vatan’ı tadacaktır” diye espri yaptığı da belirtildi.

Radikal’e bilgi veren üst düzey bir emniyet yetkilisi, ünlülerle konuştuklarında en dikkat çekici noktanın aynı set ortamında bulunan insanların beraber uyuşturucu kullanması olduğunu söyledi. Aynı yetkili basında çıkan “Ünlüler teşhir ediliyor” haberlerine tepki göstererek “Herkes aynı kapıdan girip aynı nezarethanede kalıyor. Kimseye imtiyaz yok” dedi. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.