1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ-BİLİM

  3. EVİ TARİHE GEÇTİ
EVİ TARİHE GEÇTİ

EVİ TARİHE GEÇTİ

İlk bilgisayarlarını tasarladığı ev tarihi bir mekan

A+A-

Apple'in iki yıl önce yaşamını yitiren kurucusu Steve Jobs'un California eyaletinde yer alan Silikon Vadisi'ndeki evi, "tarihi öneme sahip yer" ilan edildi. 

Los Altos kenti belediyesinin Tarihi Eserler Komisyonu, Jobs'un gençliğini geçirdiği ve ilk bilgisayarlarından bazılarını tasarladığı evin "tarihi öneme sahip yer" ilan edilmesini oybirliği ile kabul etti. 

Karara göre, çiftlik evi tarzındaki binaya yapılacak herhangi bir yenileme ve bakım işlemi için belediye izni gerekecek. 

Jobs ailesinin 1968'te taşındığı ev, halihazırda Jobs'un kızkardeşi Patricia Jobs'a ait. Patricia Jobs'un komisyonun kararına karşı çıkmak için Kent Konseyi'ne başvurma hakkı bulunuyor. 

Jobs, arkadaşı Steve Wozniak ile ilk 100 Apple 1 bilgisayarı, Los Altos'daki evde üretmişti. Bu bilgisayarlardan 50'si, yakınlardaki Mountain View'da her biri 500 dolardan satılmıştı. 

Dünyanın en değerli şirketlerinden biri kabul edilen Apple'ın ilk ortaklığı da Jobs'un evinde imzalanmıştı. Şirket, daha sonra Cupertino'ya taşınmıştı. 


Jobs, 6 Ekim 2011'de uzun süre mücadele ettiği pankreas kanserine yenik düşmüştü.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.