1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “EVİMİ TEMİZLİYORUM” GÜZELYURT VE LEFKE’DEN BAŞLADI”
“EVİMİ TEMİZLİYORUM” GÜZELYURT VE LEFKE’DEN BAŞLADI”

“EVİMİ TEMİZLİYORUM” GÜZELYURT VE LEFKE’DEN BAŞLADI”

TURİZM, ÇEVRE VE KÜLTÜR BAKANLIĞI’NIN TEMİZLİK ÇALIŞMASI BAŞLADI

A+A-

“EVİMİ TEMİZLİYORUM”  GÜZELYURT VE LEFKE’DEN BAŞLADI”                                   
ÜSTEL: “VATANDAŞLARIMIZ TEMİZLİĞE ÖNEM GÖSTEREREK, ÇEVREYİ KORUMALIDIR”

Turizm, Çevre ve Kültür Bakanlığı “Evimi Temizliyorum” sloganıyla düzenlediği temizlik çalışmasına Güzelyurt ve Lefke bölgesinden başladı.

Bakanlık Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre, temizlik çalışmaları Turizm Çevre ve Kültür Bakanlığı ile Çevre Koruma Dairesi personelinin denetiminde gerçekleştiriliyor.

Turizm Çevre ve Kültür Bakanı Ünal Üstel, temizlik çalışmasını belediyeler, kaymakamlıklar, sivil toplum örgütleri, okullar ve Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı’nın desteğiyle sürdürdüklerini vurguladı.

Çevre konusunda çalışmaların devam edeceğini belirten Üstel, vatandaşlardan temizliğe önem göstererek, çevreyi korumalarını istedi.

ÜNLÜSOYER: “TEMİZ BİR ÇEVRE İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Turizm Çevre ve Kültür Bakanlığına bağlı Çevre Koruma Dairesi Müdürü Eşref Ünlüsoyer, Güzelyurt bölgesindeki temizlik çalışmalarına katıldı.

Ünlüsoyer, temiz bir çevre için çalışmalarını sürdürdüklerini ve bu nedenle “Evimi Temizliyorum” kampanyasına büyük önem verdiklerini belirtti.

Temizlik çalışmalarına ilk olarak Güzelyurt bölgesinden başladıklarını söyleyen Ünlüsoyer, çalışmaya katkı koyan herkese teşekkür etti.

Akçay-Şahinler yol güzergahının Güzelyurt Meslek Lisesi ile Kurtuluş Lisesi öğrencileri tarafından temizlenerek yol kenarlarındaki kötü görüntünün ortadan kaldırıldığını söyleyen Ünlüsoyer, bu manzaraların yeniden yaşanmamasını temenni etti.

Güzelyurt Belediyesi’nin de iş araçları ile Bostancı, Serhatköy, Yayla, Aydınköy ve anayollardaki katı atıkları temizlemeye başladığını söyleyen Ünlüsoyer, temizlik çalışmalarının başarılı bir şekilde yürütüldüğünü vurguladı.

Ünlüsoyer, Lefke bölgesinde Yeşilırmak, Cengizköy, Çamlıköy ve Doğancı köylerinde de belirlenen bölgelerde temizlik çalışmalarının başladığını, Lefke Belediyesi’nin tahsis ettiği iş araçları ile yapılan çalışmalar sonucunda katı atıkların ortadan kaldırıldığını ifade etti.

Ünlüsoyer, çevreyi kirleten kişilerin Alo 123 hattına bildirilmesini istedi.

1366281535.jpg

 

Kaynak: TAK

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.