1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “EVİMİZE EKMEK GÖTÜREMİYORUZ”
“EVİMİZE EKMEK GÖTÜREMİYORUZ”

“EVİMİZE EKMEK GÖTÜREMİYORUZ”

“Evimize ekmek götüremiyoruz”

A+A-

Hükümetin alçıtaşı ihracatını durdurma kararı ile çalıştıkları ocağın faaliyetlerinin sona ermesi nedeniyle işsiz kalan çalışanlar, zor günler yaşadıklarını söyledi

Hüseyin ÇİÇEK
İskele bölgesinde bulunan Boğaz-Kalecik mevkiinde faaliyetleri 31 Aralık 2014 tarihinde hükümetin Alçıtaşı ihracatını  durdurma  kararı ile sona eren AS-MAD şirketi çalışanı 15 işçi dün, ocağın bulunduğu bölgede eylem yaptı.  Hükümeti ağır bir şekilde eleştiren çalışanlar 1 yıldır işsiz olduklarını ve eve ekmek götüremediklerini ifade etti.
İşçiler adına açıklama yapan ocak çalışanlarından Ferhat Yolcusu, hükümetin 31 Aralık 2014 tarihinde gerekçe göstermeden alçıtaşı ihracatını durdurduğunu, işverenin ise bu kararın ardından ocağı kapattığını söyledi.
Kendilerinin 1 Ocak 2015 tarihinden bu yana işsiz olduklarını söyleyen Yolcusu, ocaktan çıkarılan alçıtaşlarının büyük bir bölümünün ihraç edildiğini, diğer bölümünün ise KKTC’deki tek çimento fabrikası olan BEM tarafından kullanıldığını aktardı.

2017 yılına kadar işletme ruhsatı var
Çalıştıkları alçıtaşı ocağına 2017 yılının Eylül ayına kadar işletme ruhsatı verildiğini savunan Yolcusu, ihracat durdurulduğu için kendilerinin işsiz kaldıklarını ifade etti. Ocağın 1996 yılından beri çalışmakta olduğunu ve buradan çıkarılan alçıtaşının çok büyük bir kısmını ihraç edildiğini belirten Yolcusu, bu sayede hem kendilerinin çalışma imkanı bulduğunu hem de ülke ekonomisine büyük katkı sağlandığını iddia etti.
Hükümetin aldığı yanlış karardan bir an önce dönmesini isteyen Yolcusu, kendi mağduriyetlerinin giderilmesi ile beraber ülke ekonomisine de ocaktaki üretim ile katkı yapacaklarını belirtti.

Diyalog

 

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.