1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. EVİNDE 80 EV ANAHTARI BULUNDU!
EVİNDE 80 EV ANAHTARI BULUNDU!

EVİNDE 80 EV ANAHTARI BULUNDU!

Hırsızlıkta çete şüphesi

A+A-


Girne Polis Müdürlüğü ekipleri Girne ve Lapta bölgelerinde birçok evden hırsızlık yapmakla suçlanan biri kadın beş kişiyi gözaltına alarak dün mahkemeye çıkardı
Devrim DEMİR

Polisin Girne ve Lapta bölgesinde iki ayda onlarca ev soyduklarını tespit ettiği biri kadın beş kişi önceki gün Girne Polis Müdürlüğü’ne bağlı polis ekiplerinin düzenlediği operasyon sonucu tutuklandı.

Soyguncular ilk belirlemelere göre girdikleri 25 evden yüzlerce elektronik eşya, ziynet eşyası çalarak sattığı tespit edildi.

Çetenin elemanlarından Sedat Ersoy ve Mehmet Avcı polise gönüllü ifade vererek suçlarını itiraf etti.

Edinilen bilgide hırsızlık malları satın alan 10 kişinin de kimliği tespit edilerek sorgu için gözaltına alındı.

Gözaltına alınan hırsızlık mal alıcılarının, bugün Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarılması bekleniyor.

Zanlı Sedat Ersoy, Mehmet Avcı, Nesrin Bellikli, Mehmet Aslantürk ve Müslüm Yılmaz dün tutukluluk talebiyle Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Yargıç Mesut Mesutoğlu, zanlıların işledikleri suçların ciddiyetine dikkati çekerek soruşturma amaçlı 3’er gün tutuklu kalmalarına karar verdi.

1-20161221100819.jpg
Güleç: Ersoy’un evinde 80 ev anahtarı bulundu

Girne Polis Müdürlüğü’ne bağlı Lapta Polis Karakolu’nda görevli polis memuru İbrahim Güleç, Sedat Ersoy, Mehmet Avcı, Nesrin Bellikli, Mehmet Aslantürk ve Müslüm Yılmaz’ın “Ev açma”, “Sirkat” ve “Kasti hasar” suçlarından tutuklandıklarını anlattı.

Polis memuru İbrahim Güleç, zanlı Sedat Ersoy ve Mehmet Avcı’nın Ekim-Aralık ayları arasında birçok evi açarak birçok elektronik eşya, televizyon, ziynet eşyaları ve cep telefonu çaldıklarını söyledi.

Güleç, Ersoy ve Avcı’nın çalıntı eşyaları zanlı Mehmet Aslantürk ve Müslüm Yılmaz’a vererek satışının yapıldığını tespit ettiklerini kaydetti.

Yapılan ilk sorgulamada zanlı Sedat Ersoy ve Mehmet Avcı’nın gönüllü ifade vererek suçlarını itiraf ettiklerini kaydeden polis, mahkeme emri ile zanlı Ersoy’un evinde arama yapıldığını çalıntı olduğuna inanılan laptop, cep telefonu ve bir çok şahsın isminin yazdığı 80 adet ev anahtarlarını bularak emare aldıklarını belirtti.

2-687.jpg
Polis soruşturması titizlikle yürütülmekte

Soruşturma memuru, zanlı Sedat Ersoy’un ifadesinin ardından zanlı Mehmet Avcı’nın kız arkadaşı olan ve eşyaların satılmasına yardımcı olduğu tespit edilen Nesrin Belliklinin’de diğer zanlılarla aynı gün tutuklandığını ifade etti.

Çalıntı olduğu tespit edilen elektronik eşyaların ve birçok ziynet eşyanın bulunarak emare alındığını kaydeden Güleç, zanlıların benzer yöntemle bölgede birçok evi açtıklarını ve soruşturmanın titizlikle yürütüldüğüne vurgu yaptı.

Polis memuru İbrahim Güleç, zanlıların aleyhindeki suçlamaların oldukça ciddi olduğuna dikkati çekerek, birçok kişinin sorgulanacağını ve ifade alınacağını belirterek tüm zanlıların 3’er gün poliste tutuklu kalmalarını talep etti.

3-354.jpg
Çalıntı mallar sergilendi

Polisin yaptığı operasyon sonucu Girne ve Alsancak bölgesinde ilk belirlemelere göre çalınan elektronik eşyalar, ziynet eşyaları, 14 adet plazma tv ve bir pahalı marka ayakkabı dün Lapta Polis Karakolu’nda basına sergilendi.

Havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.