1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. EVİNDE 805 ADET FİŞEK BULUNDU!
EVİNDE 805 ADET FİŞEK BULUNDU!

EVİNDE 805 ADET FİŞEK BULUNDU!

Dipkarpaz’da operasyon!

A+A-

Yeni Bakış'tan Gamze Pir Baykur'un haberine göre; Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü İskele Şubesi ekipleri önceki gün Dipkarpaz’da yaptığı operasyonda, 805 adet av tüfeği fişeği ele geçirdi... 1 kişi tutuklandı

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü İskele Şubesi ekipleri, önceki gün aldıkları ihbar üzerine Dipkarpaz’da Mehmet Levent Çandarlı’nın evine baskın düzenledi. Narkotik ekipleri tarafından konu evde yapılan aramada toplam 805 adet av tüfeği fişeği ile 

1 adet dedektör ele geçirdi. Fişekler ve dedektör ile ilgili olarak ise Mehmet Levent Çandarlı tutuklandı. “Kanunsuz patlayıcı madde tasarrufu”, “Kanunsuz patlayıcı madde taşıma”, “Kanunsuz patlayıcı madde bulundurmak”, “Kanunsuz patlayıcı madde ithal etmek” ve “Yetkili makamdan izinsiz dedektör bulundurmak” suçlarıyla ilgili olarak, dün İskele Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlı Çandarlı, tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlandı.

Çekyatın altı cephanelik gibi

Meselenin tahkikat memuru, 9 Nisan 2019 tarihinde Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekipleri tarafından Dipkarpaz’da zanlı Mehmet Levent Çandarlı’ya ait evde arama yaptığını söyledi. Konu evde yapılan arama neticesinde evin oturma odasında bulunan çekyat içerisinde ithali ve tasarrufu yasak olan 5 adet av tüfeği fişeği ve yetkili makamdan izinsiz 800 adet av tüfeği fişeği bulunduğunu belirten tahkikat memuru, yatak odasındaki dolap içerisinde ise 1 adet dedektör bulunduğunu açıkladı. 

Tahkikat memuru, mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın tamamlandığını ifade ederek zanlının uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Teminata bağlandı

İskele Kaza Mahkemesi Yargıcı Dilşah Karayel, zanlı Mehmet Levent Çandarlı’nın kimlik, pasaport ve seyahat belgelerine el konularak KKTC dışına çıkışının men edilmesine, 5 bin TL nakdi teminat ödemesine, 2 KKTC vatandaşının 50’şer bin TL şahsi kefalet senedi imza etmesine ve zanlının haftada 1 gün en yakın polis karakoluna giderek ispatı vücutta bulunmasına emir verdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.