1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. EVİNDE ÇOKLU PRİZ KULLANANLAR DİKKAT!
EVİNDE ÇOKLU PRİZ KULLANANLAR DİKKAT!

EVİNDE ÇOKLU PRİZ KULLANANLAR DİKKAT!

O hayati hatayı sakın yapmayın!

A+A-

Uzatma kablosu ve çoklu priz evde çok fazla elektronik eşya varsa oldukça yararlı oluyor. Ancak nasıl kullandığını bilmediğinizde hayati tehlikelere neden olabiliyor. Sağlığınızı tehlikeye atmamak için sizlere çoklu prizde yapmamanız gereken o hayati hatayı açıklayacağız.

Evinizde çok fazla elektronik cihaz varsa  çoklu priz hayat kurtarıyor. Ancak nasıl kullanıldıklarını iyi bilmeniz gerekiyor. Aksi takdirde hayat kurtarmak yerine hayatınızı tehdit edebiliyor.
Kış aylarında çoğumuz küçük elektrikli ısıtıcılar kullanıyoruz. Dikkat etmemeniz halinde bu tür şeyler yangın çıkarabiliyor. Tehlikeli olmaları nedeniyle The Umatila County Fire District  bir uyarı yayınladı.

Bunun önüne geçmek için evinizdeki elektrikli aletlerin voltajlarına dikkat etmeniz gerekiyor. Bazıları oldukça riskli olabiliyorlar. Uzmanların yaptığı açıklamaya göre ev yangınlarının çoğu kış aylarında gerçekleşiyormuş.

Bu nedenle elektronik aletlerinizin ne kadar enerji tükettiğini ve gerek çoklu prizlerin gerekse de uzatma kablolarının bu enerjinin ne kadarını kaldırabileceğini iyice inceleyin. Evinde yangın alarmı bulunanların da alarmları kontrol ettirmeleri gerekiyor. Çıkan birçok yangında yangın alarmlarının çalışmadığı biliniyor.

coklu-prizde-yapmamaniz-gereken-o-hayati-hata-10587934.jpeg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.