1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. EVİNİN HER YERİNDEN UYUŞTURUCU ÇIKTI
EVİNİN HER YERİNDEN UYUŞTURUCU ÇIKTI

EVİNİN HER YERİNDEN UYUŞTURUCU ÇIKTI

Evinin her yerinden uyuşturucu çıktı

A+A-

Narkotik ekipleri Girne’de önceki gün şüpheli görülen bir kişi üzerinde yaptığı aramada yaklaşık 5 gram ağırlığında hintkeneviri ele geçirdi. Soruşturma genişletilince polis satıcı olduğuna inanılan Jeseph Uchechukuwu Ogbowo’ya ulaştı

Duygu ALAN

Girne’de ikamet eden Osaruese Elijah Uwoghiren, Jeseph Uchechukuwu Ogbowo ve Anastassiya Kukonova önceki gün uyuşturucu suçundan tutuklanarak, dün Girne’de mahkemeye çıkarıldı.

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekipleri tarafından Girne’de önceki gün şüpheli görülen zanlı Osaruese Elijah Uwoghiren’in üzerinde yapılan aramada yaklaşık 5 gram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulundu.

Polis, zanlıdan yaptığı soruşturmada olayla bağlantısı olan Jeseph Uchechukuwu Ogbowo’ya ve uyuşturucu olduğuna inanılan başka maddelere ulaştı.

Jeseph Uchechukuwu Ogbowo ve aynı evde ikamet eden Anastassiya Kukonova soruşturma kapsamında gözaltına alındı.

Zanlılar, Girne Kaza Mahkemesi’nde dün yargıç huzuruna çıkarıldı.

Şüpheli hareketleri ele verdi

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Mustafa Zor mahkemede olay ile ilgili ifade verdi.

Polis memuru ifadesinde, Girne’de önceki gün akşam, Canbolat Sokak’ta şüpheli görülen Osaruese Elijah Uwoghiren’in üzerinde Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli polis ekipleri tarafından yapılan aramada, hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan yaklaşık 5 gram ağırlığında madde bulunarak emare olarak alındığını, zanlının da gözaltına alındığını söyledi.

Zor, zanlının polise gönüllü ifade verdiğini ve ifadesinde söz konusu maddeyi Alsancak’ta ikamet eden Jeseph Uchechukuwu Ogbowo’dan aldığını beyan ettiğini anlattı.

Jeseph Uchechukuwu Ogbowo’nun aynı gün Alsancak’taki ikametgahının giriş kısmında tespit edildiğini anlatan polis memuru Zor, zanlının polisleri fark etmesi üzerine sırt çantasındaki üzerinde uyuşturucu olduğuna inanılan madde kalıntısı bulunan hassas teraziyi ve yine üzerinde uyuşturucu olduğuna inanılan madde kalıntısı bulunan sakız kutusunu yere atarak kaçmaya çalıştığı sırada makul güç kullanılarak  gözaltına alındığını söyledi.

Evin her yerinden uyuşturucu çıktı

 

Polis memuru Mustafa Zor, aynı gün zanlı Jeseph Uchechukuwu Ogbowo’nun zanlı Anastassiya Kukonova ile birlikte yaşadığı Alsancak’taki evinde mahkeme emri ile polis tarafından arama yapıldığını anlattı.

Zor, zanlıların ikametgahında yapılan aramada, evin giriş kısmında siyah renk naylona sarılı vaziyette yaklaşık 40 gram hintkeneviri uyuşturucu madde olduğuna inanılan madde ile içerisinde hintkeneviri türü uyuşturucu madde olduğuna inanılan kalıntı tespit edilen öğütücü bulunduğunu söyledi.

Zor, ikametgahın mutfak kısmında yapılan aramada ise sigara sarma kâğıdına sarılı yaklaşık 100 miligram hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde, yatak odasında da yarım gram sentetik cannabinoid içerdiğine inanılan bir tam ve bir yarım hap bulunduğunu dile getirdi.

Polis memuru Mustafa Zor, söz konusu maddelerin emare olarak alındığını zanlı Jeseph Uchechukuwu Ogbowo ve Anastassiya Kukonova’nın da soruşturma maksatlı gözaltına alındığını söyledi.

Soruşturma devam ediyor

Polis memuru Mustafa Zor,  olayla ilgili yürütülen soruşturmanın henüz devamn ettiğini söyleyerek, halen alınması gereken ifadeler ve kayıp olduğuna inanılan emareler olduğunu söyledi.

Zor, zanlılardan Anastassiya Kukonova ve Jeseph Uchechukuwu Ogbowo’nun olayla ilgili polise herhangi bir ifade de vermediğini söyleyerek, soruşturmanın salimen yürütülebilmesi için zanlıların 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Zanlı Kukonova: Olayla hiçbir ilgim yok

Mahkemeden söz hakkı alan zanlı Jeseph Uchechukuwu Ogbowo, evinde yapılan aramada tespit edilen maddelerin kendisine ait olduğunu ancak kapı girişinde tespit edilen maddelerle ilgisi bulunmadığını ifade etti. Zanlı, polisin 3 günlük tutukluluk talebine de itiraz ederek bu sürenin uzun bir süre olduğunu dile getirdi.

Zanlı Anastassiya Kukonova ise mahkemedeki ifadesinde olayla ilgili herhangi bir bağlantısının olmadığını ve söz konusu maddelerin evde olduğuna dair bir bilgisi olmadığını belirtti.

Mahkeme, her üç zanlının da soruşturma maksatlı 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.