1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. EVİNİN ÖNÜNDE OTURAN KADINI ÇARPARAK ÖLDÜRDÜ...
EVİNİN ÖNÜNDE OTURAN KADINI ÇARPARAK ÖLDÜRDÜ...

EVİNİN ÖNÜNDE OTURAN KADINI ÇARPARAK ÖLDÜRDÜ...

Sanığa hapis cezası yok...

A+A-

 

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi Surlariçi’nde Ekim 2012 yılında, bir markete mal getirdiği esnada dikkatsiz şekilde geri geri giderken evinin önünde oturmakta olan 70 yaşındaki Fatma Kaplan’a çarparak ölümüne neden olan Edip Dilekçi’nin davaları dün karara bağlandı.

Başkan Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay’dan oluşan Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti, sanık Edip Dilekçi’nin 12 Ekim 2012 tarihinde meydana gelen ve 70 yaşındaki Fatma Kaplan’ın hayatını kaybettiği kazayla ilgili “İhmalkârlık sonucu ölüme sebebiyet verme” davasından suçlu bulunarak mahkûm edildiğini açıkladı.

Hafifletici nedenler göz önünde bulunduruldu

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüşülen “İhmalkârlık sonucu ölüme sebebiyet verme” davasında yargılanan sanık Edip Dilekçi’nin kararını Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı okudu.
Melek Esendağlı, sanığa ceza takdir ederken hayatını kaybeden Fatma Kaplan’ın yol durumunu gözetmeksizin, van aracın kendini görmediği bir yerde oturduğunu ve sanığın hız sınırlarını aşmamış olmasının lehinde hafifletici neden olarak dikkate alındığını aktardı.

Esendağlı: Trafikte can kayıpları sarsıcı bir durum

Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı kararı okurken, ülkede son yıllarda meydana gelen ölümlü kazaların önüne geçilemeyecek kadar çok ve sürekli can kayıplarının yaşandığına dikkat çekti.

Hapislik cezası uygun görülmedi

Sanığa takdir ederken kişisel durumunu ve olayın meydana geliş şeklini dikkate aldıklarını belirten Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı, sanığa hürriyeti bağlayıcı bir ceza vermenin uygun ve adil olmadığını ifade etti.

Sanık Edip Dilekçi’nin aleyhine ve lehine getirilen tüm hususları değerlendirdiklerini ifade eden Esendağlı, sanık Dilekçinin hakkında getirilen tüm davalardan 5 bin TL para cezasına çarptırıldığını ve 20 bin TL kefalet senedi imzalayarak serbest bırakılmasına emir verdi.

Havadis

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.