1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. "EVLAT ANNESİNE SIRT DÖNER Mİ?"
"EVLAT ANNESİNE SIRT DÖNER Mİ?"

"EVLAT ANNESİNE SIRT DÖNER Mİ?"

“Ekmeğini eline aldı, diye evlat annesine sırt döner mi?”

A+A-

Ada TV’de Oğuz Köse ve Kemal Oktar’ın sunduğu Ada Gündemi Programı’nın konuğu olan AK Parti Milletvekili ve TC Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başdanışmanı Danışmanı Bülent Gedikli önemli açıklamalarda bulundu

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Ankara Milletvekili ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanı Bülent Gedikli, Türkiye’nin bir anne olarak evladının kendi ekmeğini kazanmasının ve kendi ayakları üzerinde durmasının tabi ki istendiğini ancak yavrunun anneye sırt dönmemesi gerektiğini söyledi. Gedikli, “KKTC’nin biz ekmeğini eline almasını, istikbalini temin etmesini tabi ki isteriz. Hangi anne bunu istemez? Ama ekmeğini eline aldı, ayaklarının üzerinde durdu diye evlat annesine sırt döner mi? Sevgide saygı da bir kusur eder mi?” dedi.
Türkiye’de 7 Haziran’da gerçekleştirilecek Genel Seçimlere de değinen Gedikli Kuzey Kıbrıs’ta 94 bin 700 seçmenleri olduğunu kaydetti ve seçmeni oy kullanmaya çağırdı.
“ÇANAKKALE MUHAREBESİ’NE 7 HAZİRAN’I DENK TUTUYORUZ”
7 Haziran’ı Çanakkale Muharebesi ile denk tutuyoruz diyen Bülent Gedikli, Kuzey Kıbrıs’ta yaşayan seçmeni oy kullanmaya çağırdı. Gedikli; “Kıbrıs’ta 94 bin 700 seçmenimiz var. 31 Mayıs tarihine kadar oy kullanma imkanı var. Lütfen oylarını kullansınlar. Oy kullanmak bir vatandaşlık hakkıdır. Bir oydan ne olur demesinler. Bir oy çok önemli. Bir oy, belki her şeyi belirleyecek bu seçimde. 7 Haziran’dan sonra belki tarihin akışını değiştirecek kadar önemli. Biz Çanakkale Muharebesi’ne 7 Haziran’ı denk tutuyoruz” dedi.
“BU BAĞ GİTTİKÇE GÜÇLENECEK”
Türkiye olarak Kuzey Kıbrıs’a ayrı bir sevgi taşıdıklarını ve bu sevginin de karşılıklı olduğuna inandığını belirten AK Parti Milletvekili Bülent Gedikli, şunları kaydetti; “Biz Türkiye olarak Kıbrıslı kardeşlerimize ayrı bir sevgi ve heyecan besliyoruz. Aynı duygu ve heyecanlarında KKTC’li kardeşlerimiz tarafından Türkiye’ye beslendiğine inanıyorum ve bu güçlenerek de devam edecektir. Türkiye ile Kuzey Kıbrıs arasında daha güçlü bir bağ kurma iradesindeyiz biz. Bu bağ gittikçe güçlenecek. Bu bağın güçlenmesi için bizim bazı istişare mekanizmalarını daha da güçlendirmemiz lazım.”
“STRATEJİLER DEVAM EDECEK”
Dış politikada Annan Planı’ndan önce Türkiye’nin de pek çok yerde önünün kesildiğini aktaran Gedikli, Annan Planı ile Dünya’nın Rum tarafının gerçek yüzünü gördüğünü ise şu sözlerle ifade etti; “Dış politikada biz Türkiye olarak nereye gitsek önümüze çıkarılan mesele Kıbrıs’tı. Ama ne zamanki o plan devreye sokuldu, o bizim bütün işlerimizi kolaylaştırdı. Çünkü dünya gördü. Bunlar önemli stratejilerdir. Bundan sonrada bu stratejiler devam edecektir.”
“İKİ TARAF ARASINDA EŞİT KAZANIMLAR OLMAK ZORUNDA”
Kıbrıs Sorununa da değinen Bülent Gedikli; “Uluslararası arenada yaşanan 1974’ten itibaren yaşanan süreçler, ambargo uygulamaları ve pek çok kısıtlamalara sahip. Meseleyi kökten çözecek bir takım yaklaşımlarda biz devre koyuyoruz. Şu an yürüyen müzakere sürecini bizde izliyoruz. Onun getireceği sonuçlar olacaktır. Biz o sonuçların iki taraf içinde eşit kazanımlar şeklinde tezahür etmesini isteriz” dedi AK Parti Milletvekili Bülent Gedikli, olası bir çözümde olması gerekenleri şu sözlerle kaydetti; “İki taraf arasında eşit kazanımlar olmak zorunda. Tabi ki bir al-ver olacak ama sadece al-ver değil, bu adada yaşayan tüm insanların haklarının korunacağı bir durum, tablo ortaya çıkmak durumundadır.”
“KOŞULLARIN KİŞİLERE BAĞLI OLMAKTAN ÇIKMASI LAZIM”
Kuzey Kıbrıs halkının ve Kuzey Kıbrıs’ta yaşayan Türkiye kökenli vatandaşların yaşadığı sıkıntılara da yardımcı olmayı hedeflediklerini belirten Bülent Gedikli, her şeyin bir hukuk çerçevesinde olması gerektiğini ve koşulların kişilere bağlı olmaktan çıkması gerektiğini şu sözlerle aktardı; “Yardımların ne ölçüde tabana yayıldığı, alt yapı yatırımları noktasında bir takım değerlendirmeler mevcut. Burada hukuk çerçevesinde her şeyin yürümesi lazım. Bir takım koşulların kişilere bağlı olmaktan çıkması lazım.”
“EKMEĞİNİ ELİNE ALDI, DİYE EVLAT ANNESİNE SIRT DÖNER Mİ?”
Son olarak ana-yavru ilişkisine de değinen Gedikli, ‘yavru ekmeğini kazanınca annesine sırt döner mi?’ diye sordu. Gedikli sözlerini şöyle tamamladı; “KKTC’nin biz ekmeğini eline almasını, istikbalini temin etmesini tabi ki isteriz. Hangi anne bunu istemez? Ama ekmeğini eline aldı, ayaklarının üzerinde durdu diye evlat annesine sırt döner mi? Sevgide saygı da bir kusur eder mi?

Star Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.