1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. EVLAT EDİNMEDE ÜZÜCÜ TABLO!
EVLAT EDİNMEDE ÜZÜCÜ TABLO!

EVLAT EDİNMEDE ÜZÜCÜ TABLO!

Evlat edinmede üzücü tablo!

A+A-

 

Ülkemizde eğitim ve sağlık hizmletlerinden mahrum olan, yetersiz beslenen, aileleri tarafından uygun bakım olanakları sağlanamayan, aile içi şiddete maruz kalan çocukların sayısı tam olarak bilinmiyor ancak bu çocuklar için toplumsal duyarlılık da yok.

Aile ortamında uygun bakım olanakları bulunmayan yüzlerce çocuğun ya devletin ya da SOS’in himayesi altına girdiği ülkemizde, koruyucu aile olmak ve evlat edinmek için girişimde bulunanların sayısı ne yazık ki bir elin parmağını dahi geçmiyor.

1 yıl içerisinde SOS’e bağlı çocuk ve gençlik evi ile Lefkoşa Çocuk Yuvası’nda 100’den fazla çocuğun bakımı sağlandı. Korunmaya muhtaç 36 çocuk olmasına rağmen sadece 2 aile koruyucu aile başvurusunda bulundu. Evlat edinmek için başvuran aile sayısı ise 3’te kaldı.

Kıbrıs Postası – Meryem EKİNCİ

Sosyal Hizmetler Dairesi’nin Ekim 2013-Eylül 2014 tarihlerini kapsayan kampsamlı raporu, toplumumuzda koruyucu ailelerin ve evlat edinmek için yapılan başvuruların devede kulak kaldığını gösterdi.

100’den fazla çocuk himaye altında

Belirli nedenlerle aile bakımını yitirmiş ve Sosyal Hizmetler Dairesi himayesine alınan çocuklara aile kurarak, onlara uzun süreli, aile tipi casino bakım hizmeti veren SOS Çocuk Köyü Derneği’nin çocuk ve gençlik evi ile Lefkoşa Çocuk Yuvası’nda bir yıl içinde 100’den fazla çocuk himaye altına alındı.

Rapora göre, SOS Çocuk Köyü’nde Ekim 2013’te 74, Eylül 2014’te 68 çocuğa; SOS Gençlik Evi’nde Eylül 2013’te 22, Eylül 2014’te 19 çocuğa; SOS Yarı-Bağımsız Yaşam Evi’nde Eylül 2013’te 21 gence; Lefkoşa Çocuk Yuvası’nda Eylül 2013’te 18, Ekim 2014’te 24 çocuğa ve Sosyal Hizmetler Dairesi Yarı Bağımsız Yaşam Evi’nde ise Ekim 2013 ila Eylül 2014 tarhlerinde bir gence destek ve bakım sağlandı.

36’ya karşın 2 başvuru

Eylül 2013 ila Ekim 2014 tarihleri arasında korunmaya muhtaç çocuk sayısı değişim gösterse de , koruyucu aile başvurusunda değişiklik yok. Ekim 213’te 36 çocuk korunmaya muhtaç iken, Eylül 2014’te 32 çocuğun korunmaya muhjtaç olduğu kayda geçirildi. Yaklaşık 1 yıllık süre zarfında ise koruyucu aile için sadece iki başvuru yapıldı.

Mevcut koruyucu aile sayısı ise Ekim 2013’te 31 iken, Eylül 2014’te 27’ye geriledi.

Evlat edinmek için 3 başvuru

Koruyucu aile konusunda yaşanan sıkıntı evlat edinmek konusunda da devam etti.

Sosyal Hizmetler Dairesi’nin raporuna göre söz konusu dönemde evlat edinmek için sadece 3 başvuru yapıldı ve sadece 2 çocuk evlat edinildi.

 

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.