1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. EVLATLARINI DA KENDİ BAŞLARINI DA YAKTILAR!
EVLATLARINI DA KENDİ BAŞLARINI DA YAKTILAR!

EVLATLARINI DA KENDİ BAŞLARINI DA YAKTILAR!

Suçlarına suç kattılar!

A+A-

Uyuşturucu suçundan aranan oğullarını başka kimlik kartı ile KKTC’ye sokmaya çalışan Ertuğrul ve Ayşen Kuşo oğullarını yakalamaya çalışan polisi darp ederek, Fazıl Kuşo’nun kaçmasını sağladı

Devrim DEMİR   

Metehan Kara Giriş Kapısı’nda önceki gün hareketli dakikalar yaşandı.

Uzun yıllardır uyuşturucu suçundan KKTC polisi tarafından aranan Fazıl Kuşo, anne ve babasının yardımı ile başkasının kimliği ile ülkeye giriş yapmak istedi.

Kuşo’nun önceden geçeceği bilgisi üzerine harekete geçen polis, 65 yaşındaki Ertuğrul Kuşo’nun kullanımındaki JH 555 plakalı araçta arama yapmak istedi.

Polislerin araca doğru geldiğini fark eden Fazıl Kuşo, aracın kapısını açarak tasarrufunda bulundurduğu poşeti de atarak ara bölgeye kaçtı. Görevli bir polis tarafından ara bölgede yakalanan Fazıl Kuşo, babası Ertuğrul Kuşo’nun  polisi darp etmesi sonucu Güney Kıbrıs’a kaçmayı başardı.

Kuşo’nun kaçarken attığı poşette 20 gram uyuşturucu ele geçirilirdi.

JH 555 plakalı araçta tütünlerin arasına karışmış vaziyette içerisinde tütün ile karışık Hint Keneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan 1 adet ucu yanık elle sarılmış sigara, 21 adet beyaz renk sigara sarma kâğıdı bulan polis Ertuğrul ve Ayşen Kuşo’yu gözaltına aldı.

Narkotik ekipleri genişlettiği soruşturmada, olayın detaylarını tespit etti. Kuşo çiftinin oğullarından biri olan Hüseyin Kuşo’nun kimlik kartını kullanarak kaçak oğullarını KKTC’ye geçirmeye çalıştığını tespit eden ekipler, Hüseyin Kuşoyu’da Hamitköy’de tespit ederek tutukladı.

Evde yapılan aramada ise, yasal sınır olan 250 adet av tüfeği fişeği bulundurması gerekirken çeşitli markalarda toplam 1050 adet patlayıcı madde sınıfına giren av tüfeği fişeği ve 17 adet KKTC’ye ithali yasak Victory Rocket marka av tüfeği fişeğini yetkili makamdan izinsiz olarak tasarrufunda bulundurduğu tespit edildi.

Zanlılar Ertuğrul ve Ayşen Kuşo Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılırken, zanlı Hüseyin Kuşo’da Askeri mahkemeye çıkarıldı.

Yargıç Hazal Hacımulla, zanlılar Ertuğrul ve Ayşen Kuşo aleyhindeki soruşturmanın ciddi olduğuna dikkati çekerek zanlıların 3’er gün poliste tutuklu kalmasına karar verdi.

Suçlarına suç kattılar

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli polis çavuşu Mehmet Bayram olayın önceki gün saat 16.40 sıralarında Metehan Kara Giriş Kapısı’nda meydana geldiğini anlattı.

Uyuşturucu suçundan aranan oğullarını başka bir kimlik kartı ile KKTC’ye geçirmeye çalışan Ertuğrul ve Ayşen Kuşo’nun suçüstü yakalandığını söyledi.

Bayram, JH 555 plakalı araçta yolcu olarak bulunan Fazıl Kuşo’nun polisi fark etmesi üzerine araçtan inerek ara bölgeye kaçtığını kapıda görevli bir polis tarafından etkisiz hale getirilmeye çalıştığı esnada babası Ertuğrul Kuşo’nun polisi darp etmesi sonucu Güney Kıbrıs’a kaçtığını kaydetti.

Kaçarken 20 gram uyuşturucuyu attı

Bayram, Fazıl Kuşo’nun ülkeye kardeşinin kimliği ile giriş yapmak isterken yakalandığı esnada kaçmayı başardığını belirtti.

Polis, zanlının polisten kaçtığı esnada, tasarrufunda bulundurduğu şeffaf renk naylona sarılı top haline getirilmiş içerisinde yaklaşık 20 gram ağırlığında Hint Keneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan maddeyi yol kenarına attığını belirtti.

Araçtan da uyuşturucu çıktı

Soruşturmayı yürüten polis çavuşu Mehmet Bayram, olayın hemen ardından Narkotik ekiplerinin olay yerine gittiğini ve zanlı Ertuğrul Kuşo’nun aracında arama yapıldığını kaydetti.

Bayram, araçta gerçekleşen aramada Hint Keneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan 1 adet ucu yanık elle sarılmış sigara, 21 adet beyaz renk sigara sarma kâğıdı, aracın arka koltuğunda 1 adet kırmızı renk bant bulunarak emare alındığını söyledi.

Evden ithali yasak bin elli adet fişek çıktı

Polis çavuşu Mehmet Bayram, aynı gün alınan mahkeme emri ile zanlıların Hamitköy’deki evinde arama yaptı.

Bayram, Kuşo’nun evinde, yasal sınır olan 250 adet av tüfeği fişeği bulundurması gerekirken çeşitli markalarda toplam 1050 adet patlayıcı madde sınıfına giren av tüfeği fişeği bulunduğunu kaydetti.

Polis ayrıca, zanlının evinde 17 adet KKTC’ye ithali yasak Victory Rocket marka av tüfeği fişeğini yetkili makamdan izinsiz olarak tasarrufunda bulundurduğunu tespit ettiklerini kaydetti.

Havadis

 
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.