1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. EVLENMEK İÇİN ÖLDÜRMÜŞ!
EVLENMEK İÇİN ÖLDÜRMÜŞ!

EVLENMEK İÇİN ÖLDÜRMÜŞ!

Abdussamed Durmuş’u kasada sakladığı para için öldürdüğünü itiraf eden Volkan Pirinç’in avukatı, dün mahkemeye hafifletici neden sundu.

A+A-

Girne’de “Şamo” lakabıyla tanınan Elizel Motel’in işletmecisi Abdussamed Durmuş’u kasa içerisinde
muhafaza ettiği yaklaşık 150 bin TL’yi almak için 1 Mart 2012 tarihinde, 9 yerinden bıçaklayarak öldürmekle suçlanan İhsan Atar, Volkan Pirinç ve Sami Akkaya isimli sanıkların yargılanmalarına Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam ediliyor. 

Dünkü duruşmada, sanıkların avukatı Hasan Özkök’ün mahkemeye sunduğu hafifletici nedenler dinlendi. Cinayetin, işvereni Abdussamed Durmuş’tan 48 bin TL alacağı olduğu iddia edilen İhsan Atar’ın, parasını geri almak ve evleneceği için paraya ihtiyacı olan kuzeni Volkan Pirinç’e de para vermek için işlendiği iddia edildi. 

Cinayeti işleyen Volkan Pirinç’in, gönüllü ifadesinde “Alkolden cesaret aldım, şimdi çok pismanım”dediği ifade edilirken, dava kararının açıklanması için mahkeme 8 Mayıs 2013 tarihine ertelendi.

Bir anlık şeytana uydu...

Avukat tutacak paraları bulunmadığı için devlet tarafından sanıkların avukatı olarak atanan Hasan Özkök, cinayeti azmettiren İhsan Atar ile cinayeti işleyen Volkan Pirinç ve cinayet planından habersiz olan Sami Akkaya’nın işlenen suçtan ötürü son derece üzgün ve pişman olduklarını ifade etti.

Hasan Özkök, işvereni Abdussamed Durmuş’tan 48 bin TL alacağı olduğu iddia edilen İhsan Atar’ın, “bir anlık şeytana uyduğunu” hem parasını geri almak, hem de evleneceği için paraya ihtiyacı olan kuzeni Volkan Pirinç’e de para vermek için Türkiye’nin Hatay kentinde bir plan yaptığını söyledi.

Özkök, sanık Volkan Pirinç’in başta Abdussamed Durmuş’un ortadan kaldırılıp, parasının alınmasına itibar etmediğini ancak, daha sonra evlenmek için paraya ihtiyacı olduğundan bu fikri benimsediğini savundu.

Cinayet işlenirken, Akkaya uyuyordu...

Abdussamed Durmuş öldürülmeden beş saat önce Volkan Pirinç’in yanındaki Sami Akkaya’yı ile birlikte Kıbrıs’a geldiğini anlatan Özkök, İhsan Atar’la birlikte bir restoranda buluşup rakı içtiklerini söyledi.

Avukat Özkök, İhsan Atar ile Volkan Pirinç’in cinayetin detaylarını restoranda konuştuklarını ifade ederek, bu gelişmelerden Sami Akkaya’nın haberinin olmadığını iddia etti.

Hasan Özkök, sanıkların 01:30 sıralarında otele vardıklarında İhsan Atar’ın maktülün kim olduğunu Volkan Pirinç’e gösterdiğini ve metal boru ile bıçağı verdiğini anlattı.

Volkan Pirinç’in merdivenlerden çıkan Abdussamed Durmuş’un kafasına metal boruyla iki kez vurmasına rağmen Durmuş’un sersemlemediğini aktaran Özkök, bunun üzerine Sami Akkaya’nın o sırada uyuduğu odada bulunan bıçağı alıp cinayeti işlediğini kaydetti.

Alkolden cesaret aldı...

Hasan Özkök, sanık Volkan Pirinç’in daha sonra Sami Akkaya’yı yanına alarak otelden kaçtıklarını belirterek, limanda bir teknede saklandıklarını ifade etti. Özkök, İhsan Atar’ın teknede saklanan sanıklara eşkallerinin tespit edildiğini ve polis tarafından arandıkları yönünde mesaj attığını, buna rağmen oldukları yerden kaçmadıklarını ve polisi görünce de bir nevi teslim olduklarını söyledi.

Avukat Özkök, sanık Pirinç’in yakalandığında olayın şokunu henüz üzerinden atamadığından dolayı, polise yalan beyan verdiğini ancak daha sonra herşeyi anlattığını dile getirdi. Volkan Pirinç’in cinayeti alkol tesiri altında işlediğini anlatan Özkök, sanığın ifadesinde “Alkolden cesaret aldım, şimdi çok pismanım”dediğini söyledi.

Sanıkların neden böyle bir suç işlediklerini halen anlayamadıklarını anlatan Özkök, olaylardan habersiz olan Sami Akkaya’nın arkadaş kurbanı olduğunu savundu. Avukat tutacak paraları bulunmayan zanlıların maddi durumlarının çok kötü olmasından dolayı ailelerinin de kendilerini ziyaret edemediğini sözlerine ekledi.

 

Kaynak: Kıbrıs

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum