1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. EVLERİ PİRE BASTI
EVLERİ PİRE BASTI

EVLERİ PİRE BASTI

Hayvan barınaklarıyla dolu Nergisli’de sorunlarla iç içe yaşayan vatandaşlar, şimdi de başka bir dertten mustarip

A+A-

Geçitkale Belediyesi’ne bağlı 350 kişinin yaşam sürdüğü Nergisli köyünde evleri pireler bastı.   Büyük ve küçükbaş hayvan barınaklarıyla dolu olan köy, yazın kavurucu sıcağının da etkisiyle pire istilasına uğradı.

Birçok siyasinin yetiştiği nergisli köyünde biriken sorunlar, köylülerin şikayetine neden oluyor.   Köy yolları hayvan pislikleriyle kaplı olan Nergisli’de halk adeta dert küpü.

“Pireler evleri bastı” diye isyan eden Nergisliler, ilgililerin sorunlarına kulak tıkadığını belirterek, köydeki hayvan barınaklarının köy dışına çıkartılmasını istedi.Köyün Sosyal Konutlar Bölgesi’nde yaşayan çok sayıda vatandaş, KIBRIS’ı arayarak şikâyetlerini dile getirdi ve şöyle konuştu:

Osman Kadı
“Haftada bir kez çöp toplamakla belediyecilik olmaz. Köyde genel bir temizlik yok. Etraf, hayvan barınaklarıyla doldu. Yollar, hayvan pisliğinden görünmez. Biz vergimizi tamı tamına veriyoruz, beklentimiz hizmet. Köye hayvan pisliğinden girilmez. Pireler evleri bastı. Komşunun hayvan barınağı dibimde. Pis kokudan nefes alamıyorum, ailemle bahçede oturup keyifle akşam yemeği yiyemiyorum. Fışkılar yine köy içerisinde. Bıktık artık, önlem alsınlar. Kurtulalım.”

Emine Ciner
“65 yaşındayım. Gelinimi trafik kazasında kaybettim. İki küçük torunuma ben bakıyorum. Evleri pireler bastı. Pireler çocukların üzerinde geziyor. Hayvan barınağı dibimde… Koyun sürüsü kapımın önünden geçiyor… Yollar hayvan pisliği içerisinde. Yıllardır çekiyorum. Kapı pencere açamıyoruz. Pis kokudan nefes alamıyoruz. Sinekler her yanımızı yedi. Yetkililerden ilgi bekliyoruz.”

İsmet Kerimoğluları
“Bıktık artık. İlgililerin sorunlara çözüm bulmasını istiyoruz. Yaşam kalitemiz çok düşük. Hayvan barınaklarıyla iç içe yaşamak istemiyoruz. Pis koku nedeniyle her gün hayvan sahipleri olan komşularımızla kavga ediyoruz. Onlar da kendilerine yer göstermedikleri için köy dışına çıkmıyor. Olanlar bize oluyor. Misafirimiz gelir, rahatsız olur. Gelmesiyle gitmeleri bir olur. Biz en kısa zamanda barınakların köy dışına çıkartılmasını istiyoruz.”

Cemaliye Yalçın
“Ben de hayvancıyım, hayvan barınağım köy dışında. Kendime ait arsama, kendi imkanlarımla barınak yaptım. Yıllardır elektriksiz. Jeneratörle iş yapmaya çalışıyorum. Mazot ateş pahası.  Köyde pis kokudan duramıyoruz. Köyde temizlik yok. Su yok. Köy değil, adeta mandıra. Halbuki Rum zamanı böyle miydi?”

“Gerekeni yaptık”
Geçitkale Belediyesi’nde görev yapan ustabaşı Hasan Çavuş, köydeki mandıralarla ilgili üzerlerine düşen görevi yaptıklarını belirterek, “Biz gerekli uyarıyı yaptık. Kaymakamlık, hayvancıya yer gösterir göstermez, mandıralar köyden kalkacak ”dedi.

Kıbrıs Gazetesi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.