1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. EVLERİNDE MAHSUR KALANLARDA OLDU
EVLERİNDE MAHSUR KALANLARDA OLDU

EVLERİNDE MAHSUR KALANLARDA OLDU

Sivil Savunma Başkanlığı'ndan 'sel' açıklaması!

A+A-

 

Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı ülkemizde yaşanan sel baskınlarıyla ilgili olarak açıklama yaptı. İşte tam metin:

KKTC genelinde 09 Aralık 2014  etkili olan sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Sabah saatlerinde ağırlıklı olarak Lefkoşa bölgesinde etkili olan sağanak yağış birçok yolun kapanmasına ayrıca birçok ev ve işyerinin de su baskınına maruz kalmasına sebep oldu.

Ülke genelinde Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı, Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı ve  Polis Genel Müdürlüğü'ne bağlı ekipler çalışmalarını aralıksız sürdürdü.

Başkent Lefkoşa Ortaköy bölgesinde bulunan Levent Koleji'nde su taşkını  yaşanması nedeniyle okulda mahsur kalan çok sayıda öğrenci, Sivil Savunma ve askeri ekiplerin koordineli çalışmaları ile tahliye edilerek ailelerine teslim edildi.

Sivil Savunma ekipleri Lefkoşa'da Dr. Fazıl küçük bulvarından Atatürk Spor salonu ile Alpet petrol önündeki trafik ışıkları arasındaki bölge, Mirage Restorant bölgesi, Ortaköy'de Armacon Sitesi, Metropol Süpermarket bölgesi, Kanlıköy, Alaköy, Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi çevresinde selden etkilenen bölgelerde kurtarma faaliyetlerinde bulundu.

Ülke genelinde ise Turunçlu-Vadili, Paşaköy-Aslanköy arka yolu, Dilekkaya-Kırıkkale, Gaziköy-Dilekkaya ve Gaziköy-Paşaköy yollarının kapanması nedeni ile mahsur kalan vatandaşlara yardım edildi. Ayrıca yolda kalan bir öğrenci servisi kurtarılarak öğrenciler sağ salim evlerine götürüldü. Yine Turunçlu'da evlerinde mahsur kalan 2 vatandaş Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı Arama Kurtarma personeli tarafından akşam saatlerinde kurtarıldı.

 Yoğun yağışların etkili olduğu KKTC'de yolda kalan pek çok araca da Sivil Savunma ekipleri tarafından yardım edildi.

 Meteoroloji Dairesi'nden yapılan uyarılar doğrultusunda Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı hazırlık durumunu devam ettirmektedir.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.