1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. EVLİLİK ÖNCESİ CİNSEL CHECK-UP
EVLİLİK ÖNCESİ CİNSEL CHECK-UP

EVLİLİK ÖNCESİ CİNSEL CHECK-UP

Evlilik öncesi cinsel check-up

A+A-

Şehir efsaneleri yüzünden ortaya çıkan ilk gece korkuları cinsel hayatınızı mahvetmesin.

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte düğün sezonu da açılmış oldu. Binlerce, yüz binlerce genç ‘pembe panjur’ hayalleriyle evlilik eşiğinden adım atmaya hazırlanıyor. Evliliğe dair yapılan planlar daha çok alınacak eşyalar, gelinlik modeli, balayı mekânları gibi konular özelinde şekillense de ‘ilk gece’ korkusu da kültürümüzün konuşulamayan ama değişmez bir kültür olarak zihinleri kurcalıyor.

Uzun yıllardır kadınlara özel zihinsel çalışmalar yapan Jinekolog Dr. Ayşe Duman, cinsellik algımızın çocukluk yıllarımızdan itibaren şekillendiğinden bahsetti. Çocukluğumuzdan itibaren ilk geceye dair şehir  efsaneleri dinlediğimizin altını çizen Duman ilk gece korkuları ile ilgili şunları söyledi:

"Birçok genç kız ilk gece yaşanan acıları, kilitlenmeleri hastanelik olmaları duyarak büyüyor. Yengeler, sağdıçlar genç kızı "Dişini sık sesini çıkarma" öğütleriyle ilk geceye hazırlıyor. Böylece cinselliğin orijinal tasarımdan uzak, zihin-beden bütünlüğünü bozan kirli bilgilerle genç kızlar evliliğe adım atıyor ve denildiği gibi dişini sıkıyorlar, tüm bedenleri kasılıyor.

Şehir efsaneleri yazılımlarıyla bilinçaltı, genç kızı acıdan, ağrıdan hastanelik olmaktan korumak adına savunma kalkanlarını indiriyor. Esneme, gevşeme kabiliyetindeki dokuları adeta betondan duvara döndürüyor. Kadın ve erkek, eksik olan yarımlarını tamamlamak, ihtiyacı olan enerji dengesine ulaşmak için çok ince sanatlarla cinsel fonksiyonları yaratılmışken, şehir efsaneleri, ilk gece korkuları bu büyüyü bozmaya yetiyor."

Ruh - zihin - beden bütünlüğünden uzak oluşturulan yaşam planlarının çok zararlı olduğunu belirten Dr. Ayşe Duman, bu zararları cinsel yaşamdaki sapmalara bakarak da anlayabileceğimizi ifade etti.

Evlilik öncesinde düğün alışverişleri ya da çeyiz telaşından çok, genç kızların kendi bedenlerini ve ruhlarını tanımaları gerekliliğine dikkat çeken Jinekolog Dr. Ayşe Duman, genç kızların evlilik öncesi zihinsel olarak cinsel check-up yapmalarını tavsiye etti. Evlilik öncesi cinsel chek-up için bazı sorular soran Dr. Duman, bu soruları cevaplarken kötü hisseden ya da cevaplayamayan genç kızlara muhakkak bir yardım almaları gerektiğinin de altını çizdi.

Evlilik öncesinde düğün alışverişleri ya da çeyiz telaşından çok, genç kızların kendi bedenlerini ve ruhlarını tanımaları gerekliliğine dikkat çeken Jinekolog Dr. Ayşe Duman, genç kızların evlilik öncesi zihinsel olarak cinsel Check-up yapmalarını tavsiye etti.

Evlilik öncesi cinsel Chek-up için bazı sorular soran Dr. Duman, bu soruları cevaplarken kötü hisseden ya da cevaplayamayan genç kızlara muhakkak bir yardım almaları gerektiğinin de altını çizdi.

İşte Jinekolog Dr. Ayşe Duman'ın sorduğu o sorular

-İlk gece cümlesi zihninde ve bedeninde neyi titreştiriyor?
-İlk gece ve cinsel yaşam hayaline bedeninin verdiği tepkiler neler?
-Cinsel yaşam, evlilik yaşamında ne kadar önemli?
-Cinsel yaşamda eşine verebileceklerin ve talep ettiklerin neler?
-Kadın cinsel kimliğinden memnun mu yoksa şikayetçi misin?
-Bedenindeki cinsel fonksiyonların farkında mısın?
-Cinsel fonksiyonlarınla ve cinsiyet organlarınla ne kadar barışıksın?
-Evlilikte cinsel yaşamın önemi nedir?
-

Sağlılklı cinsellik ve önemi hakkında neler biliyorsun? Bu noktada kendini geliştirmeye açık mısın?
-Eşine diğer kadınlardan (annesinden, kardeşinden) farklı ne verebilirsin?
-Evlilikteki rolün ağırlıklı olarak ne olacak? Kadın mı, anne mi, arkadaş mı, patron mu, eş mi?

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.