1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. EVSİZLERE DIŞARIDA UYUMAK YASAKLANDI
EVSİZLERE DIŞARIDA UYUMAK YASAKLANDI

EVSİZLERE DIŞARIDA UYUMAK YASAKLANDI

AEvsizlere dışarıda uyumayı ve tuvalet ihtiyaçlarını gidermeyi yasakladı...

A+A-

 

ABD'nin Kaliforniya eyaletinde bir şehir, evsizlere dışarıda uyumayı ve tuvalet ihtiyaçlarını gidermeyi yasakladı.

Kaliforniya'da Manteca Belediye Meclisi, oy birliğiyle şehirdeki evsizleri ilgilendiren iki önemli karara imza attı.

Belediye meclisinin aldığı kararlardan birinde, 4 Aralık itibarıyla halkın bir kamu veya özel mülkiyete ait bir yerde uyuması veya kamp kurması yasaklandı. Yasa, polise mülk sahibinden izin almayan evsizlerin, uyudukları alandan derhal tahliye edilmesi yetkisi veriyor.

Yasayla ilgili düşüncesini açıklayan Manteca Emniyet Müdürü Nick Obligacion, yasanın hedefinin ''yanlışı düzeltmek'' olduğunu belirtti. Evsizlere ''geçici sığınma yeri''nde barındırılmasına da karşı çıkan Obligacion, ''düzeltmede şayet Manteca'dan ayrılmaları varsa bu onların vereceği bir karar'' ifadesini kullandı.

Evsizlerin sıkça kullandığı alanlar olarak bilinen parklardaki tuvaletleri kapatan belediye meclisinin evsizlere yönelik diğer bir kararında da açık alanlarda büyük ve küçük tuvalet ihtiyacının giderilmesi yasaklanıyor.

Özellikle büyük şehirlerde, evsizlerin parklarda ve sokaklarda uyuması büyük bir problem haline gelen ABD'de, bazı şehirlerde evsizlere yardım edilmesi dahi yasaklanıyor. 4 gün önce Florida'nın Fort Lauderdale kentinde meydana gelen olayda, evsiz birine yemek veren 90 yaşındaki Arnold Abbott adlı bir Amerikalı gözaltına alınmıştı.

Sıcak bir bölge olduğu için evsizlerin gözde mekanı olan Kaliforniya'nın San Diego şehrinde belediye meclisi ise evsizlere tek gidiş otobüs bileti satın alıp geldiklere yere göndermeyi amaçlayan bir karar çıkartmayı planlıyor.

Öte yandan, Arizona'ya bağlı Phoenix ve Utah'a bağlı Salt Lake City gibi ABD'nin bazı şehirleri ise evsizlerle ilgili probleme daha insani bir yaklaşım göstererek, ''önce iskan'' kampanyasıyla bu sorunu çözerek örnek bir girişiminde bulunmuştu.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.