1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. EYLEM BİTTİ AMA...
EYLEM BİTTİ AMA...

EYLEM BİTTİ AMA...

EYLEM BİTTİ AMA...

A+A-

YORGANCIOĞLU: “DAHA ÖNCE VERDİĞİMİZ KARARLARIN ARKASINDAYIZ, BİR DEĞİŞİKLİK YOK”

“SEKTÖRÜN BÜTÜNLÜKLÜ OLARAK YENİDEN YAPILANDIRILMASI ADINA YARIN TARAFLAR YENİDEN BİR ARAYA GELECEK”

“SÜT ÖDEMELERİNDE ZATEN HASSASTIK. BUNDAN BÖYLE DAHA HASSAS OLACAĞIZ”

“SORUNLAR, ÜRETİCİLERİN İÇİNİN RAHAT OLMASI İÇİN BÜTÜNLÜKLÜ OLARAK ELE ALINIP, ÇÖZÜLECEK. BU OLMAZSA AYNI SIKINTILARI YENİDEN YAŞARIZ”

NAİMOĞULLARI: “İLERLEYEN GÜNLERDE AYNI SORUNLARIN DEVAMI HALİNDE, DEĞİŞİK BOYUTLARDAKİ EYLEMLERLE GERİ GELECEĞİZ”

Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği’nin, diğer üretici birliklerinin desteğiyle Lefkoşa’da 3 gündür sürdürdüğü araçlı eylem sona erdi.

Süt piyasasının, süt fiyatları da dâhil olmak üzere yeniden düzenlenmesi ve sektörün bütünlüklü olarak yeniden yapılandırılması adına yarın tarafların yeniden bir araya gelinecek.

Her örgütten bir temsilci yarın 15.30’dan sonra hükümet kanadıyla görüşecek.

2 BUÇUK SAAT SÜREN TOPLANTI

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş ve Gıda Tarım ve Enerji Bakanı Önder Sennaroğlu ile 2 buçuk saat süren toplantının ardından eylemciler, eylemlerine son verdiklerini açıkladılar.

Bakanlar Kurulu toplantısıyla eş zamanlı ilerleyen toplantının tamamlanmasının ardından Başbakan Yorgancıoğlu ile Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları, açıklamalarda bulundular. Eylemcilerin bir kısmı, toplantı sonucundan tatmin olmayarak, Naimoğulları’na tepki gösterdi.

Üretici birlikleri ve eylemciler daha sonra araçlarını alarak, Başbakanlık önünü terk etti.

YORGANCIOĞLU: “DAHA HASSAS OLACAĞIZ”

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu toplantının ardından yaptığı açıklamada, süt bedellerinin yarın, en geç Cuma günü ödenmesi kararının arkasında olduklarını söyledi. Yorgancıoğlu, zaten kendilerinin de bu konuda hassas olduğuna işaret ederek, bu kararda herhangi bir değişiklik olmadığını yineledi.

Yorgancıoğlu, üreticilere, süt ödemelerinde bundan böyle daha hassas davranılacağı sözünü de verdi.

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, geçmiş yılın kurak geçmesi nedeniyle ihalesi yapılan toplam 45 bin ton balyanın 39 bininin hayvancılara subvansiyeli olarak, 35 kuruştan satılacağını ve aynı fiyatın ihalesi yapılacak geri kalan 6 bin ton için de geçerli olacağını söyledi.

YARIN TARAFLAR YENİDEN BİRARAYA GELECEK

Süt piyasasının, süt fiyatları da dâhil olmak üzere yeniden düzenlenmesi ve sektörün bütünlüklü olarak yeniden yapılandırılması adına yarın tarafların yeniden bir araya geleceğini belirten Yorgancıoğlu, sorunların bütünlüklü masaya yatırılmaması halinde bundan sonraki yıllarda aynı sorunların yeniden yaşanacağını kaydetti.

Üreticinin içinin rahat olması açısından bütünlüklü çözümün önemli olduğunu kaydeden Başbakan Yorgancıoğlu, her örgütten bir temsilcinin yarın 15.30’dan sonra hükümet kanadıyla görüşeceğini, ay sonuna kadar da yapılandırmanın bitmesini hedeflediklerini sözlerine ekledi.

NAİMOĞULLARI: “SORUNLARIN DEVAMI HALİNDE, DEĞİŞİK EYLEMLERLE GERİ GELECEĞİZ”

Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları da konuşmasında bundan böyle hükümetin süt ödemelerinde daha hassas davranacağı sözünü verdiğini ve balya konusundaki kararın da eskisi gibi uygulanmaya devam edeceğini ifade etti.

Eylemi sonlandırma kararı aldıkların söyleyen Naimoğulları, ilerleyen günlerde aynı sorunların devamı halinde, değişik boyutlardaki eylemlerle geri geleceklerini söyledi.

SAMAN BALYASI YAKARAK ISINMAYA ÇALIŞTILAR

Bu arada toplantın bitmesini, zaman zaman sulu kara dönüşen yağışın altında bekleyen eylemciler,  soğuk hava muhalefetine karşı, yanlarında getirdikleri balyaları yakarak, ısınmaya çalıştı.

Eylemciler, yanlarında getirdikleri dev hoparlörlerle müzik yayını yapıp, dinledi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.