1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. EYLEM OLUNCA GERİ ADIM ATILDI
EYLEM OLUNCA GERİ ADIM ATILDI

EYLEM OLUNCA GERİ ADIM ATILDI

Hem Türkler, hem rumlar taşladı...

A+A-

Eylem olunca geri adım atıldı

Müşterisini almak için VIP arabasıyla Güney Kıbrıs’a geçmek için Metehan sınır kapısına gelen Cemal Serdar, Rum polisinin engeli ile karşılaştı.

Daha önce defalarca geçtiği Rum kesiminde Larnaka Havaalanı’ndan turist alarak Kuzeye transfer yapan Cemal Serdar bu sefer Rum polisine takıldı. Rum polisi arabanın geçişine izin vermeyince, Metehan sınır kapısının Rum tarafında yolu limuzin arabasıyla kapatarak eylem gerçekleştiren Cemal Serdar sonunda amacına ulaştı ve Rum polisi Cemal serdar’ın arabasına vize verdi.

Cemal Serdar Metehan Sınır Kapısı’nda yaşadıklarını anlattı ve şöyle dedi;

cs1.jpg

Sabah saat 09:30 sıralarıydı her zamanki gibi Larnaka Havaalanı’ndan müşterimi almak için Metehan Sınır Kapısı’na gittim. Burada her şeyim yani arabanın geçişi için ne lazımsa tamam olarak polise vermeme rağmen orada bulunan bir polis bana; “sen bu araba ile güneye geçemezsin” dedi. Ben de “her zaman geçiyordum, bu sefer ne oldu? Bana neden geçemediğimi veya neyim eksik olduğunu söylersen, gereğini yaparım” dememe rağmen beni geçirmedi.

Rum polis çark etti

Bu olayın üzerine sınırı uzun limuzin aracıyla kapattığını söyleyen Cemal Serdar, olaya Barış Gücü askerlerinin de müdahale ettiğini ve sonunda polisin pes ederek, “gel sana yarın bir yıllık geçiş belgesi vereyim” dediğini söyledi. Cemal Serdar yolu kapattığı zaman, sınır kapısında bekleyen Türk ve Rum vatandaşlarının sinirlenerek arabasına taş attığı ve hakaret ettiklerini ifade etti.

cs2.jpg

Daha önce birkaç kez geçtik,

Arabanın esas sahibi Muhammet Serdar ise, arabası ile düğün işleri ile Larnaka’dan transfer gerçekleştirdiğini ifade etti. Serdar üç yıl öncesine kadar rahatça gidip geldiğini daha sonra engellendiğini söyledi. Kardeşinin Fransa’dan geldiğini ve elinde Avrupa ehliyeti olduğundan dolayı arabasını kardeşine verip Güney Kıbrıs’tan transferleri kardeşinin gerçekleştirdiğini söyleyen Muhammet Serdar, kardeşinin birkaç kez güneye geçmesine rağmen bugün engellenmesine anlam veremediğini belirtti.

Ne istedilerse yaptık

Kapıya geldiklerinde polisin, road tax ile sigortasının çıkarılması gerektiğini söylemesinden sonra onları yaptırdığını, bu kez araç sol direksiyon olduğu için onu belirten işaretin alınarak yapıştırılmasını istediklerini de ifade eden Serdar, tüm bunlardan sonra lastiklerin de yenilenmesi gerektiğini belirtmelerinden sonra onları da yenilendiğini ifade etti. Ancak orada bulunan bir Rum polisinin kendilerini kasıtlı engellediğine inandığını söyleyen Muhammet Serdar, eylem yapılınca Rum polisinin geri adım attığına vurgu yaptı.

Kıbrıs Medyatör

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.