1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. EYLEM PLANI HAZIRLANACAK!
EYLEM PLANI HAZIRLANACAK!

EYLEM PLANI HAZIRLANACAK!

Çocuk ihmal ve istismarını önlemek için süreç başladı.

A+A-

Diyalog'dan Rahme Çitçioğlu'nun haberine göre;

Başbakan Tufan Erhürman dün Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile yaptığı toplantının ardından açıklamalarda bulundu.
Rum Lider Nikos Anastasiadis’in Kıbrıs konusundaki son açıklamalarının, sınır kapılarıyla ilgili çalışmaların, çocuk ihmal ile istismarının önlenmesinin ve ekonominin konuşulduğu görüşmenin ardından Başbakan Erhürman basına açıklama yaptı. 
Başbakan, “Başbakanlık bünyesinde ekonomiyle ilgili sürekli toplantı halindeyiz. Derinya ve Aplıç için de Başbakanlık koordinatörlüğünde toplantı yapıldı. Sürece son noktayı koymayı planlıyoruz” dedi. 
Erhürman, ayrıca Cumhurbaşkanlığı’ndan Rum toplumuna ve Rum siyasilere de seslendi ve “Federasyon ve siyasi eşitlik kavramları üzerinden uzlaşmak çözüme ulaşmanın tek yolu” dedi.
Başbakan Tufan Erhürman, çocuk ihmal ve istismarını önlemek için sistemli bir çalışma süreci başlattıklarını, çalışmaların ardından eylem planı hazırlayacaklarını açıkladı.
Başbakan, eylem planının, öğretmenlere hizmet içi eğitim verilmesi, ailelerin bilgilendirilmesi, Başbakanlık koordinatörlüğünde “Aile Danışma Birimi” ve “Alo Aile Hattı” birimleri kurulması gibi unsurlardan oluşacağını da belirtti.
“Nasıl ki travmatik bir sorun yaşıyoruz ve çocuk istismarı ve ihmali aklımıza geliyor, dövizde travmatik bir hareketlenme yaşanınca da ekonomi aklımıza geliyor” diyen Erhürman, “ 2-3 gün sonra bunları unutur gibi bir hale bürünüyoruz. Bu defa öyle yapmamakta kararlıyız” dedi.

“Anastasiadis’in tutumu hayal kırıklığı…”
Gündemim birinci maddesini Rum Lider Nikos Anastasiadis’in son günlerdeki açıklamalarının oluşturduğunu belirten Erhürman, “Anastasiadis’in açıklamaları, Sayın Akıncı’nın bir ay kadar önce masaya koyduğu teklifi reddetme noktasında bir hayal kırıklığıdır ama son açıklamalar bizim gözümüzde onun da ötesine geçiyor” değerlendirmesinde bulundu.
Gündemlerinde yer alan diğer konu maddelerinin Derinya ve Aplıç sınır kapıları olduğunu belirten Erhürman, bu konudaki çalışmaları Cumhurbaşkanlığı ile birlikte koordineli şekilde yürüttüklerini de anımsattı. 
Bu başlıkların yanı sıra ülkedeki iç gelişmeleri görüştüklerini söyleyen, geçtiğimiz gün bir çocuğun ölümüyle sonuçlanan ve toplumda travmatik etki yaratan olaya da işaret eden Başbakan Erhürman, “Uzmanlığından yararlanmamız gereken kesimlerle toplantılar dizisi başlattık. Birinci toplantıyı dün Başbakanlıkta psikologlarla gerçekleştirdik” açıklamasında bulundu.
Başbakan Erhürman, uzun süre önce alınması gereken ve alınmayan bir takım önlemleri eylem planına bağlayıp yaz dönemindeki çalışmayla hızla hayata geçirmeyi planladıklarını kaydetti. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.