1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. EYLEM SAAT 11,00’DE
EYLEM SAAT 11,00’DE

EYLEM SAAT 11,00’DE

Rum Çiftçiler Birliği (EKA) mensubu çiftçiler, bugün saat 11.00’de,

A+A-

ÇİFTÇİLERİN EYLEMİNİN BARIŞÇIL OLACAĞI VE SINIRI DELME GİRİŞİMİNDE BULUNULMAYACAĞI HABER VERİLDİ

RUM POLİSİ EYLEM DOLAYISIYLA ALARMDA

Rum Çiftçiler Birliği (EKA) mensubu çiftçiler, bugün saat 11.00’de, Astromerit (Bostancı) sınır kapısında traktörleri ve diğer tarım araçlarıyla barışçıl olduğu iddia edilen bir protesto eylemi yapacak.

Simerini gazetesi “Traktörleriyle Sınır Kapısına” başlıklı haberinde, çiftçilerin bugünkü protesto eyleminin amacının, KKTC makamlarına, iki taraf arasında imzalanan ve ara bölge içerisinde, Türk nöbetçi kulübelerine 200 metre mesafeye kadar olan tarlaların yasal sahipleri tarafından serbestçe ekilip biçilmesine dair anlaşmalara saygı göstermesi gerektiği mesajı verilmesi olduğunu yazdı.

Habere göre, EKA Genel Sekreteri Panikos Hambas, gazeteye açıklamasında, çiftçilerin hiçbir şekilde gerginlik yaratılmasını arzu etmediklerini ve protestoculardan hiçbirinin sınırı delmeye çalışmayacağını ifade etti.

Yapacakları eylemle, KKTC makamlarının kendi taahhütlerine uymaları gerektiği mesajını göndermek istediklerini dile getiren Hambas, ateşkes hattındaki mayınların temizlenmesi mutabakatının ardından, anlaşmada, Türk nöbetçi kulübelerine 200 metre mesafede bulunan araziyi, Rumların ekip biçebileceğinin yer aldığı iddiasını yineledi.

Eylemin Astromerit trafik ışıklarından başlayıp, köydeki sınır kapısına kadar devam edeceğini dile getiren Hambas, çiftçilerden bir heyetin, orada BM yetkilisine muhtıra takdim edeceğini anımsattı.

“RUM POLİSİ AYAKTA”

Gazete yukarıdaki ara başlıkla yayımladığı haberinde ise, elindeki bilgilere dayanarak, çiftçilerin eylemin barışçıl olacağına dair taahhütlerine rağmen, Rum polisinin, eylemin sorunsuz geçmesi ve herhangi bir gerginlik yaşanmayacağının garantiye alınması için, gerekli bütün önlemleri alacağını haber verdi.

Rum polislerin, traktörlere ve diğer tarım araçlarına eşlik edeceklerini yazan gazete, polislerin protesto eylemi tamamlanıp çiftçiler bölgeden ayrılana kadar orada kalacaklarını ekledi.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.