1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. EYLEM YAPTILAR
EYLEM YAPTILAR

EYLEM YAPTILAR

PGM önünde eylem yaptı!

A+A-

Cumhuriyetçi Türk Partisi Gençlik Örgütü, Polis Genel Müdür vekili Pervin Gürler’i yaptığı açıklamalardan dolayı PGM önünde protesto etti. Gençler, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu tarafından kollanarak, hali hazırda vekâleten Polis Genel Müdürlüğü mevkiini işgal eden Pervin Gürler’in görevi derhal bırakmasını talep etti. Resmi törenlerde yaşanan pankart krizleriyle ilgili geçtiğimiz gün çağdışı açıklamalar yapan Gürler, bundan sonra günün anlam ve önemini belirten pankartlar dışında bir görüşe izin verilmeyeceğini söyleyerek toplumun tepkisini çekmişti. Pervin Gürler’in bu açıklamasına CTP Gençlik Örgütü bugün yaptığı eylemle cevap verdi. Bu akşam (28 Kasım) saat 17.00 sıralarında PGM önünde toplanan Gençlik Örgütü, PGM vekili Pervin Gürler’i önce istifaya davet etti, ardından da basın açıklaması yaptı. CTP Gençlik Örgütü üyeleri ayrıca, “Eroğlu, Pervin’i de al git”, “Bu uygun mu?”, “Günün anlam ve önemi!!!” ve “Nerede o 3 milyon TL?” yazılı pankartlar açarak Gürler’e tepki gösterdi. Eylem, CTP Gençlik Örgütü Genel Başkanı Ongun Talat’ın yazılı açıklama yapmasının ardından olaysız şekilde sona erdi.

CTP Gençlik Örgütü’nün açıklaması şöyle:

“Yaşadığımız bu ülkede hukuk vardır. Hiç kimse kendi kanaati doğrultusunda kişilerin hak ve özgürlüklerini kısıtlayamaz, kısıtlamaya çalışamaz. Polis Genel Müdür Vekili Pervin Gürler tarafından toplumun üstüne dayatılmaya çalışılan baskıları kabul etmiyoruz.

Kendisinin “bundan sonra günün anlam ve önemini taşıyan pankartların haricinde hiçbir pankarta izin verilmeyeceği kararını aldık” demesini neye dayandırdığını bilmiyoruz. İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’nde belirtildiği üzere ifade özgürlüğü temel insan haklarından biridir. Ayrıca Bağlı olduğumuz Anayasa’nın 24. Maddesi’nde de belirtildiği gibi, “Herkes, düşünce ve kanaat özgürlüğüne sahiptir; kimse, düşünce ve kanaatlarını açıklamaya zorlanamaz. Düşünce suçu yoktur.

Herkes, düşünce ve kanaatlarını, söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir. Bu hak, herhangi bir resmi makamın müdahalesi ve Devlet sınırları söz konusu olmaksızın, kanaatını anlatma, haber ve fikir alma ve verme özgürlüklerini kapsar.” Polis teşkilatının görevi toplumun huzurunu ve güvenliğini korumaktır.

Göreve geldiği günden itibaren bulunduğu mevkiinin gücünü arkasına alarak, halka korku salmaya çalışan Polis Genel Müdür Vekili Pervin Gürler’in ve onu koruyan Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun uygulattıkları polis şiddeti yanlarına kalmayacaktır. Bunların hesabı gençler tarafından mutlak sorulacaktır. Eylem yapma hakkı ve ifade özgürlüğü sosyal devletin ve demokratik yönetim şeklinin bir gereğidir.

CTP Gençlik Örgütü olarak her zaman vurguladığımız üzere sosyal devletin ve demokratik yönetim şeklinin savunucusuyuz ve bundan dolayıdır ki yaptığımız hiçbir eylemde polisten çekinmedik ve bundan sonra da çekinmeyeceğimizi buradan bütün kamuoyuna duyururuz.

Kıbrıs Türk Polis Teşkilatı böyle bir bakış açısıyla yönetilemez. Hoşgörünün hâkim olduğu ülkemizde uygulanılmaya çalışılan polis terörüne karşıyız. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu tarafından kollanarak, hali hazırda vekâleten Polis Genel Müdürlüğü mevkiini işgal eden Pervin Gürler’in görevi derhal bırakmasını talep ediyoruz.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.