1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. EYLEMCİ KIZLARA SALDIRDILAR
EYLEMCİ KIZLARA SALDIRDILAR

EYLEMCİ KIZLARA SALDIRDILAR

Konya'da sosyal medya sayesinde Taksim Meydanı'ndaki Gezi Parkı'nın yıkılmasını protesto etmek isteyen yaklaşık 500 kişi bugün saat 17.00 sıralarında kentin en işlek bölgesi Zafer Meydanı'nda toplandı

A+A-

Bu sırada meydanda binası bulunan Alperen Ocağı’ndaki gençler de teras katından, Gezi Parkı protestocu gruba tepki gösterdi. Grupta bulunanlar bunun üzerine ’Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ diye slogan attı.

İki grup bir süre karşılıklı olarak slogan attı. Ardından Alperen Ocağı’ndakiler binadan inip, Gezi Parkı protestocularına ellerinde sopalarla saldırmak istedi. Sokağa kapatan çevik kuvvet polisi geçlerine izin verdi. Polise direnen Alperen Ocağı üyesi yaklaşık 100 kişi, daha sonra binanın arka sokağından Zafer Meydanı’na çıkmak istedi. Polis burada da önlem alıp geçmelerine izin vermedi.

İKİ KIZA SALDIRDILAR

Alperen Ocağı üyesi grubun bulunduğu sokaktan, Zafer Meydanı’ndaki Gezi Parkı protestocu grubuna katılmak için geldiği öne sürülen iki genç kıza, Alperen Ocağı üyeleri saldırdı. Kaçmak isteyen kızlar, Alperen Ocağı üyeleri tarafından bir berberin önünde sıkıştırıldı.

Polis, iki kızı Alperen Ocağı üyesi grubun elinden güçlükle alıp alandan uzaklaştırdı. alperen Ocağı üyesi grup bir süre sonra yeniden meydana girmek istedi. Ancak, polis, gençleri ocak binasına girmeye ikna etti. Bu sırada Alperen Ocağı üyesi bir genç fenalaştı.

Baygınlık geçiren genç yere yatırıldı. Sağlık görevlileri gelene kadar gence polis ilk müdahalede bulundu ve yanından ayrılmadı. Ardından fenalaşan genç, ambulansla Meram Eğitim Uygulara ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Gezi Parkı’nın yıkımını protesto etmek isteyen grupta Zafer Meydanı’ndan ayrılıp Kültür Park’a gelip, eylemlerini sürdürdü.

Kaynak:DHA

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.