1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ''EYLEMLERDE ÖN SAFHADA OLACAĞIZ''
''EYLEMLERDE ÖN SAFHADA OLACAĞIZ''

''EYLEMLERDE ÖN SAFHADA OLACAĞIZ''

"Göç Yasası'nın kaldırılması için yapılacak eylemlerde ön safhalarda olacağız"

A+A-

 

KAMU-SEN Genel Sekreteri Metin Atan yaptığı yazılı açıklamada Göç Yasası olarak bilinen "Kamu Görevlilerinin Aylık (maaş-ücret) ve Diğer  Ödeneklerinin Düzenlenmesi Yasası"nın kaldırılması için sendikaların verdiği mücadeleyi hatırlatarak, sendikaların konu ile ilgili yalnız hareket etmemesi gerektiğini belirtti. Açıklama şöyle:

“2011 'de yürürlüğe giren "Kamu Görevlilerinin Aylık (maaş-ücret) ve Diğer  Ödeneklerinin Düzenlenmesi Yasası" yani sendikaların tabiri ile  "Göç Yasası" adı ile anılan bu yasanın kaldırılması ile ilgili uzun bir süreden beri " Göç Yasasına Dur de İnisiyatifi " adı altında bütün sendikalar toplantılar, eylemler yapmış, köy köy dolaşılarak halk bilgilendirilmiş,  Meclis'te çeşitli eylemler yapılmış ayrıca mitingler düzenlenmiştir.

Ancak bazı sendikalarımızın farklı duruş sergilemesi yüzünden bu inisiyatif kan kaybına uğramış ve bu birliktelik maalesef sekteye uğramıştır.

"Göç Yasası" dediğimiz bu yasa ile ilgili  bir sendika 19.10.2015 Pazartesi günü  eylem kararı almış ve bunu uygulama yoluna gitmiştir. Biz Kamu-Sen olarak "Göç Yasası"'nın kaldırılması için diğer sendikalarla birlikte birçok defa eylemler yapmış olup, bu yasanın birkaç maddesini  değil tümünün kalkması için mücadele edeceğimizi kamu oyunun bilmesini isteriz. Hak alınacaksa, özellikle de Göç Yasası dediğimiz bu yasa kapsamında işe alınanlar için, bütün sendikaların birlikteliğine ihtiyaç duyularak alınabilineceği aşikardır.

Bazı sendikaların fevri hareket içinde olmaları,  sendikaların gücünün kırılması bir yana çalışanlara da zarar vermektedir. Tüm kamu görevlilerini ilgilendirilen konuda bu şekilde yalnız hareket etmek hükümetin elini güçlendirmekten başka birşey değildir.

Sendikalar arasında rekabet olabilir fakat böyle bir yasa için tek başına çıkıp "Ben bu yasanın bazı maddelerinin kaldırılması konusunda eylem yaparım" mantığının ne kadar gerçekçi ve samimi olduğu düşüncesini akla getirmektedir.

Biz Kamu-Sen olarak "Göç Yasasının" kaldırılması ile ilgili yapılacak olan her eylemde ön safhalarda olacağımızı tüm kamu oyunun bilmesini isteriz.”

Metin Atan

Genel Sekreter

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.