1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. "EZİYETE SESSİZ KALAN İLGİLİ MAKAMLAR DA SUÇ ORTAKLARIDIR"
"EZİYETE SESSİZ KALAN İLGİLİ MAKAMLAR DA SUÇ ORTAKLARIDIR"

"EZİYETE SESSİZ KALAN İLGİLİ MAKAMLAR DA SUÇ ORTAKLARIDIR"

"Eziyete sessiz kalan ilgili makamlar da suç ortaklarıdır"

A+A-

Dün yaşanan olay için tıklayınız;

BUNU YAPANLAR İNSAN MI?!

Kıbrıs Hayvan Hakları Derneği, Kalkanlı’da direğe asılarak öldürülen av köpeği ile ilgili açıklama yaparak, yetkilileri göreve çağırdı. Dernek açıklamasında hayvanlara yapılan eziyete sessiz kalan hükümeti ve ilgili tüm makamların suç ortağı olduğunu vurguladı. Açıklama şöyle:

“Değerli kamuoyu ve saygıdeğer basın mensupları, 23.11.2015 tarihinde biz Kıbrıs adasında yaşayan hayvan hakları savunucuları ve doğaseverler büyük bir şok ile gözlerimizi açtık.

Hayvan tecavüzlerinin olduğu, zehirlemelerin sıklıkla yaşandığı, ağaç katliamlarının yoğun olduğu adamızda VAHŞET kelimesini dahi utandıracak, insanlığın alçalabileceği son nokta görüldü. Edindiğimiz bilgilere göre KALKANLI bölgesinde ODTÜ Kalkanlı Kampüsü hemen yanında bir Av köpeği elektrik direğine asılı halde görüldüğü tespit edilmiş ve tarafımıza aktarılmıştır. Olayla ilgili geniş çaplı bir operasyon başlatmak adına yetkili mercilerle temasa geçme girişimlerimiz başarısızlıkla sonuçlanmıştır.

Derneğimiz Güzelyurt gönüllüsü görevli arkadaşımız Gizem Mohac ihbar edilen alana gitti. Olay yerinde Polis ekipleri ve Av Kurtarma ekiplerinin olduğunu gördü. Görevli memurlara köpeğin akıbetini sorduğunda ‘’GÖMÜLDÜ’’ cevabını aldı. Bunun üzerine Chip’in okutulması ve parmak izinin alınması talebimiz görevli polisler tarafından yerine getirilmedi. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde son dönemlerde hayvan hakları adına işlenen suçlar, ulusal ve uluslararası basında da şiddetle kınanmaktadır.

KKTC Cumhurbaşkanımız Mustafa Akıncı ve KKTC Hükümeti biran önce bu olayların çözümlenebilmesi için ‘’Lanetlenen Yasa-Kabahat’’ diye nitelendirdiğimiz ‘’Hayvan Refah Yasasının’’ düzenlenmesi ve ‘’Avcılık yasası’’ ile ilgili bazı maddelerin değiştirilmesini talep etmekteyiz.

Mustafa Akıncı, Kuzey Kıbrıs’ta yüksek oranda halkın oyunu alarak Cumhur-u reis oldu. Bu sebeple halkımızın kendilerinde beklentileri bulunmaktadır. Bunlardan bir tanesi de şüphesiz ki hayvan hakları yasasının biran önce elden geçirilmesidir. Polis memurlarının asli görevi, olay yeri incelemesinde ‘’Suç’’ emsal eden bir eylem var ise, her türlü ekipman ile olay yerinde bulunmaları ve konuyu araştırmalarını içermektedir. Lakin Polis memurları ‘’Biz parmak izi almıyoruz’’ şeklindeki konuşması hem hayvanların üçüncü sınıf canlı kategorisine koymakta hem de kutsal polis memurluğu görevini yerine getirmemektedir.

Hayvanlara bu denli ağır ezgiler yapılırken sessiz kalan hükümet ve ilgili makamlar da suç ortaklarıdır.

Uluslararası Hayvan Hakları Evrensel Beyannamesinde de belirtildiği gibi ''Tüm Hayvanların Yaşama Hakkı Vardır'' bu hak çiğnendiğinde suçu işleyen kişiler cezalandırılması gerekmektedir.

Derhal köpeğe dair adli kayıtların yapılması için otopsi işlemlerinin başlatılmasını talep ediyor, köpeğin sahibinin cezalandırılmasını istiyoruz.”

Kıbrıs Hayvan Hakları Derneği

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.