1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ-BİLİM

  3. FACEBOOK GENÇLERİ KAYBETMEYE DEVAM EDİYOR
FACEBOOK GENÇLERİ KAYBETMEYE DEVAM EDİYOR

FACEBOOK GENÇLERİ KAYBETMEYE DEVAM EDİYOR

FACEBOOK GENÇLERİ KAYBETMEYE DEVAM EDİYOR

A+A-

 

Facebook, güçlü mobil stratejisiyle ayakta kalmayı başarsa da, kullanıcı tabanını oluşturan gençleri kaybetmeye devam ediyor. Yeni araştırmalar, sosyal ağın yıllardır önüne geçemediği soruna hala çözüm bulmayı başaramadığını gösteriyor. Yaşlı Facebook kullanıcılarının oranı ise hızla artıyor.

 

ABD merkezli iStrategy Labs şirketinin gerçekleştirdiği araştırma, gençlerin Facebook'a karşı giderek daha olumsuz bir bakış beslediğini ortaya koydu.

ABD'li kullanıcılara yönelik araştırmada, Ocak 2011 ile Ocak 2014 arasındaki üç yıllık dönemde, 13-17 yaş arası 3.3 milyon gencin sosyal ağı terk ettiği belirtildi. Aynı dönemde, 18-24 yaş arası 3.4 milyon kullanıcı Facebook hesaplarını kapattı.

Bu sayılar, verilen yaş gruplarında sırasıyla yüzde 25.3 ve yüzde 7.5 oranında düşüşü temsil etti.

Gençler Facebook'u terk ederken, yetişkin ve yaşlı kullanıcıların sayısı artıyor. Ocak 2011-Ocak 2014 arasında 25-34 yaş arası kullanıcılar yüzde 32.6; 35-54 yaş arası kullanıcılar yüzde 41.4 ve 55 yaş üzeri kullanıcıların oranı yüzde 80.4 artış gösterdi.

ABD'deki yaş gruplarına göre kullanıcı sayısı işe şöyle belirdi:

13-17: 13 milyon,

18-24: 45 milyon,

25-34: 33 milyon,

35-54: 39 milyon,

55 ve üzeri: 15.5 milyon.

SIKICI!
iStrategy tarafınan yapılan araştırma, Facebook'un gençlerle sorununun hala aynı olduğunu gösterdi.

Araştırmadaki ankete katılan 17 yaşındaki bir genç, 'Facebook'a çok nadir yorum girdiğini, sadece arkadaşlarının paylaşımlarına bakmak için göz attığını' belirtti. Genç, arkadaşlarıyla beraber Twitter ve Instagram'ı ağırlıklı olarak kullandıklarını ve mesajlaşmak için çeşitli mobil uygulamalar kullandıklarını belirtti.

Araştırmada yer alan gençlerin bir diğer şikayeti ise Facebook'un 'yaşlanması.' Gençler, 'ebeveynleriyle aynı sosyal ağı paylaşmaktan' memnun değil.

ntvmsnbc

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.